HOMI sajam predstavlja nam novu dimenziju doma

Voljena, slavljena i ponovo otkrivena, naša kuća je mesto kom se okrećemo u ovoj fazi naše zajedničke istorije. HOMI Lifestyle sajam, vam nudi brojne sugestije i mogućnosti za dekoraciju iste, kao i ispoljavanje vaše kreativnosti.

Više nego ikad, naš dom je u centru zbivanja i centru svakako naše pažnje, kao mesto koje nam nudi zaštitu i kao odgovor na trenutnu globalnu situaciju. HOMI Lifestyle izložba, koja se vraća na milanski sajam u periodu od 19. do 22.septembra ove godine sa svojim HOMI Outdoor i HOME&DEHORS edicijama, poziva vas da se poigrate idejom ostajanja kod kuće i transformišete svoj prostor i predmete koji mu daju život, uz inspiraciju koja potiče od zadovoljstva i kreativnosti.

Samo nekoliko promena je dovoljno za izbegavanje dosadne rutine, bez potrebe za begom od kuhinje, dnevnog boravka ili balkona. Jedan dom može pronaći svoj novi život, nove dimenzije, otkrivši pritom nešto sasvim novo i nikada ranije viđeno, zbog čega ostajanje kod kuće može postati prijatna i neočekivana prilika.

Kombinujući naše iskustvo iz prethodnih nekoliko nedelja i iskustvo stručnjaka iz industrije, HOMI sajam nam daje savršene sugestije kako da na najbolji način iskoristimo vreme koje provodimo kod kuće.

Okrilje kreativnosti i ideja

Savršeno opremljene kuhinje i mnogo toga dodatnog – boravak kod kuće daje nam priliku da otkrijemo čitav asortiman mogućnosti za isprobavanje starih i novih veština. Od vaših omiljenih jela, pa do crteža, dekorativnih predmeta i malih izuma, vreme koje provodimo u okrilju svog doma može biti savršena prilika da pokažemo našu kreativnost. Ljubiteljima kuhinje, HOMI sugeriše da se fokusiraju na postavku stola i poigraju kreativnošću sa stonjacima i aksesoarima.

Bilo da su laneni ili pamučni, jednostavni ili dekorativni, stonjaci, zajedno sa salvetama i nadstonjacima mogu stimulisati vašu kreativnost u postavljanju stola, u kombinaciji sa tanjirima, čašama i priborom za jelo. Kao jedinstvena igra boja, neobična kombinacija na trpezarijskom stolu daje vam priliku za stvaranje novog iskustva svakog dana.

Finalni detalj su sveće: nežne i malene za romantično veče, veće i šarene za osvetljavanje terase ili bašte nakon večere, u kombinaciji za kućnim mirisima koji su sada dostupni u prefinjenim varijantama sa inovativnim formama i materijalima, mogu vam dati priliku da stvorite dekor koji je sposoban da kreira atmosferu za kojom svi žudimo tokom karantinskog perioda.

Kućna kancelarija

Rad od kuće je svakako povoljna i nimalo komplikovana stvar, ali ipak može biti i preterano stresan. Posvećivanje jednog kutka svog doma radnom prostoru i njegovo uređenje ispunjeno komforom i prijatnošću mogu nam pomoći da ovaj period rada od kuće lakše preguramo. Ako fiksni radni prostor u vašem domu nije dostupan, nemojte se ograničavati samo na kompjutere prilikom svoje potrage – okružite se svim neophodnim sitnicama za rad, kako biste se bolje fokusirali. Ergonomija u ovom slučaju dobija esencijalni značaj, jer je jako važno posedovanje udobne stolice i radne površine na idealnoj visini, posebno tokom dugih perioda rada.

Kuća znanja

Online časovi menjaju način interakcije dece sa školom. Kada god da je to moguće, potrebno je organizovati pravi prostor za učenje, odnosno identifikovati jedno mesto u vašem domu koje će biti posvećeno upravo tome, što će vašem detetu dati priliku da se odmori i isključi iz te priče na kraju školskog dana, odnosno da se vrati svom privatnom životu bez mnogo stresa.

Zajedno sa tišinom i pravilnim osvetljenjem, prostor za učenje mora ponuditi svakom đaku sve što im je potrebno za rad, uključujući i nastavne materijale. Esencijalni sastojci prostora za ućenje moraju sadržati prilagodivu stonu lampu i policu ili kutije u kojima će se naći sveske, olovke, knjige i sve drugo što im je potrebno za rad. Stare enciklopedije, koje su do sada samo skupljale površinu da najvišim policama vaših biblioteka, sada za decu mogu biti sjajna alternativa za učenje, naspram već dosadnom digitalnom svetu.

Kuća kao pozornica

Period izolacije je na snazi i za umetnike kojima, složićete se, nedostaje da svoje talente uživo ističu. Iz tog razloga su oni aktivniji na društvenim mrežama (apsolutna zamena za TV gostovanja ili koncerte). Oni su ti koji nam kroz pesmu, igru, predstavu pokazuju da je i kuća jedna vrsta pozornice. HOMI predlaže kreiranje dobro osvetljene pozornice, sa prirodnom svetloću ukoliko je moguće, ako želite da imitirate svoje omiljene influensere. Muzičari bi trebalo da imaju zid iza sebe, a ne ispred, kako bi izbegli eho kada koriste svoje pametne telefone i druge uređaje za snimanje. Koristite nameštaj koji imate u svom domu kako biste dekorisali svoju malu kućnu pozornicu.

Kuća svesti

Naši životi će se vratiti na staro. Porodice i individualci će se brzo vratiti svojim svakodnevnim aktivnostima, bilo da se oni odvijaju unutar doma ili van njega. Ipak, za sada, HOMI vas poziva da se pridržavate pravila i da svaki dan koji provodite u svoja četiri zida posmatrate kao novo iskustvo.

Kada se sve ovo završi, sa zahvalnošću ćemo posmatrati sve prostorije koje su nas čuvale i posmatrale sva naša raspoloženja. Možda ćemo ih nagraditi novim nameštajem ili dekoracijom, pokazujući im koliko su nam zapravo bitne.

Možemo na kraju reći da se zaista radujemo HOMI Lifestyle događaju, koji će se na milanskom sajmu, Fiera Milano, održati od 19. do 22.septembra.

Povezane teme

17.08.2021 Whats new

Salone del Mobile: dugo očekivani sajam nameštaja biće održan u Milanu u septembru

Najveći sajam nameštaja, Salone del Mobile preimenovan je u Supersalone.

09.07.2021 Whats new

Otvoren je međunarodni arhitektonski konkurs MIKRO EKO KUĆA 2021

Ovaj konkurs je prilika za mlade arhitekte i dizajnere, studente arhitekture i dizajna...

22.02.2021 Whats new

Otvoren ekskluzivni Miele showroom u Beogradu na vodi

Kompanija Miele, vodeći svetski proizvođač premijum aparata za domaćinstvo, otvorila je novi, ekskluzivni prodajni salon u Beogradu na vodi.

11.02.2021 Whats new

Pored sajma nameštaja u Milanu, prema Homi-ju održaće se domaći kultni događaj

"Lepota koju su zanatlije i dizajneri pružili u predmetima koji prkose vremenu, prenose poruke i menjaju tok dizajna istorije sa komplementarnim nameštajem i dodacima" Kada se shv...

05.12.2020 Whats new

Homi Lifestlye sajam odložen za septembar 2021.godine

HOMI, čuveni italijanski lifestyle sajam, održaće se u septembru iduće godine, zajedno sa Salone del Mobile.Milano...

30.11.2020 Whats new

Evropska premijera izložbe Ljubav je ljubav: Radost venčanja za sve Žan Pol Gotje

Žan Pol Gotje: "Nadam se da se uskoro vidimo u Beogradu, volim vaš grad!"

17.10.2020 Whats new

HOMI LIFESTYLE - vaš sastanak sa dizajnom u januaru

Kao jedini italijanski događaj posvećen kućnoj dekoraciji, HOMI Lifestyle sajam vraća se na scenu, sa višekanalnom platformom, koja je ojačana svojom specijalnom zajednicom, #HOMIc...

10.07.2020 Whats new

HOMI Lifestyle - svetska promocija italijanskog dizajna

Sajam će se održati 19.-22. septembra 2020. godine u Fiera Milanu.

04.06.2020 Whats new

Produžen rok za prijave na umetnički konkurs „Postani deo kvARTa“

Rok za prijavu na najveći umetnički konkurs u regionu, „Postani deo kvARTa“ produžen je za dve nedelje, pa svi zainteresovani mogu da pošalju svoje ideje do 8. jula u 15 sati.

02.06.2020 Whats new

Predrag Vukašinović predstavlja svoju novu izložbu fotografija

Predrag Vukašinović svoju umetničku afirmaciju i priznanje stekao je na domaćoj i internacionalnoj sceni kao modni dizajner.

01.06.2020 Whats new

Homi i Host – dizajn kao nova terapija života posle ere zakuljučavanja

Od dizajnera i arhitekti je zatraženo da stvore nove koncepte, a kao rezultat HOMI i Host lansirali su novi "normalniji" dizajn, koji predlaže novu "terapiju" za svakodnevni život....