Cersaie 2020 – Bolonja od 9 - 13 novembra

Ovogodišnja Cersaie 2020 izložba, održaće se u Bolonji u periodu od 9. do 13.novembra...

"Zdravija keramika za preispitivanje dizajna i arhitekture kuća", naziv je 38. izložbe.

Cersaie 2020 izložba je ove godine odložena, a sa novim datumom usvojiće se i sigurniji i angažovaniji pristup samom formatu događaja, na međunarodnom nivou. Izložba će se održati na bolonskom sjamu i trajaće u periodu od 9.-13. novembra, dok će sadržati događaje koji su je učinili merilom iliti odskočnom daskom u svetu keramike, kupatilskog nameštaja, dizajna i arhitekture.

Izložba je iz više razloga odložena za 42 dana u odnosu na originalne datume. "Činjenica je da ćemo još neko vreme morati da živimo sa prisustvom pandemije Covid 19. Zbog toga je važno usvojiti evropske protokole koji će izlagačima i posetiocima obezbediti siguran boravak u Bolonji tokom izložbe" - rekao je Antonio Bruzzone, generalni menadžer bolonjskog sajma.

"Težimo ka ovom važnom cilju na nacionalnom i evropskom nivou, radeći zajedno sa institucijama i trgovinskim udruženjima, kako bismo podržali kompanije tokom ekonomskog oporavka i povećali konkurentnost naših industrijskih lanaca snabdevanja".

Drugi važan faktor bila je potreba da se osigura da će nova Hala 37 biti spremna nakon što su svi građevinski radovi u Italiji naglo prekinuti. Prostor dostupan u ovoj hali omogućiće reorganizaciju različitih kategorija proizvoda tokom preseljenja sektora nameštaja u kupatilu u samo srce izložbenog centra. Čitava Hala 18 biće pretvorena u prodajnu dvoranu i ugostiće vodeće kompanije iz novih kategorija proizvoda.

Ovo izložbeno izdanje biće veoma inovativno u pogledu sadržaja i izložbene formule. "Za ovogodišnji Cersaie sajam odabrali smo ime – Zdravija keramika za preispitivanje dizajna i arhitekture kuća" - kaže predsednik kompanije Confindustria Ceramica, Giovanni Savorani. "Želimo da to bude prvi međunarodni događaj u tom sektoru koji izvlači lekcije iz života, preispitujući pritom svet arhitekture i dizajna kuća na način koji povezuje zdravlje i lepotu. U isto vreme, Italija će morati da uloži velike napore da predstavi sliku sigurnosti koja je neophodna kako bi se ponovo pokrenula naša industrija".

Naslov će biti polazna tačka za program posvećen kulturi, obuci i informisanju. "S obzirom na izuzetne okolnosti , biće i značajnih promena u načinu organizovanja izložbe i programa konferencije" – kaže Emilio Mussini, predsednik komisije za promotivne aktivnosti i sajmove Confindustria Ceramicas. "Ovi aspekti biće predstavljeni medijima na digitalnoj konferenciji koja će se održati u četvrtak 21.maja, i što je najvažnije, tokom narednih nedelja će se razgovarati sa italijanskim i stranim izlagačima kako bi se pronašlo najbolje i najefikasnije rešenje".

Odbrojavanje od Cersaie 2020 otpočelo je u martu nizom emitovanja na zvaničnom YouTube Cersaie kanalu.

Tu spadaju:

"Cersaie Small Talks" – razgovori sa vlasnicima 11 arhitektonskih firmi, koji trenutno rade od kuće; "Iskustvo – iz naših arhiva" - koje ponavlja 10 najpopularnijih konferencija u programu Dwelling Thinking; "The World's Best" - serija kratih video poruka o Cersaie izložbi i trenutnoj situaciji koju su zabeležili ugledni institucionalni i profesionalni posetioci iz celog sveta; " Exhibitors projects" – gde izlagači koji će biti na Cersaie 2020 koriste kanale društvenih medija kako bi predstavili svoje najbolje projekte realizovane tokom prošle godine.

Još jedna izvanredna inicijativa koju su organizovali Cersaie i Casabella, nosi naziv "Here and Now" i sastojaće se od 6 razgovora koji će voditi Francesco Del Co i slavne arhitekte. Prvi će se održati u 18.30h 10. maja i predstaviće Toyo Itoa, koji će se javiti iz svog doma u Tokiju. Nakon toga sledi Renzo Piano iz Pariza, Norman Foster iz Švajcarske, Frank Gehry iz Los Anđelesa, Smiljan Radić iz Santiago de Čilea i Eduardo de Moura iz Porta.

Naredne inicijative održaće se u nedeljama i mesecima koji prethode otvaranju Cersaie 2020.

Vidimo se u Bolonji od 9. do 13. novembra 2020. godine.

Povezane teme