Zanimljiva lampa koja očarava svojim jedinstvenim dizajnom

Lampe su više od praktičnih predmeta, one su ukras koji osvetljava vaš dom i stvara jedinstvenu atmosferu.

Lampe su mnogo više od običnog izvora svetla; one su umetnički izrazi i funkcionalni detalji koji transformišu enterijer u jedinstveno i udobno okruženje. Ovi elegantni komadi, poput svetlećih skulptura, obogaćuju prostor svojom prisutnošću i pružaju toplinu i posebnu atmosferu bilo kojoj sobi.

Bez obzira na to da li preferirate vintage lampe koje dodaju dašak prošlih vremena ili savremene dizajne koji odražavaju budućnost, lampe su poput dragocenih dragulja koji osvetljavaju svaki kutak prostora. One mogu dodati mekoću i intimu spavaćoj sobi, stvoriti ambijent za romantičnu večeru u trpezariji ili istaknuti omiljeni umetnički rad u dnevnom boravku.

Svetlo koje lampe pružaju nije samo osvetljavanje prostora, već i igra svetla i senki koja dodaje dubinu i karakter svakom ambijentu. One su poput čarobnjaka koji transformiše atmosferu samo jednim dodirom prekidača. Osim toga, izbor lampi može da bude izražaj vašeg ličnog stila i ukusa. Na svu sreću, one danas dolaze u mnogo različitih oblika, boja i materijala, što omogućava da pronađete savršenu lampu koja se slaže sa vašim enterijerom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aalto+Aalto (@aaltoxaalto)

 

Jedna takva lampa koja nas je posebno očarala svojim jedinstvenim dizajnom nosi naziv Cumula, i kreirana je specijalno za izložbu koja se bavila istraživanjem uloge čula u dizajnu i umetnosti. Drugim rečima, ovo je lampa koja se igra sa našim očekivanjima o tome kako funkcionalni objekti izgledaju i osećaju se u prostoru.

Njen vizuelni karakter, tačnije akumulacija koju čine identični lukovi, otkriva njenu funkcionalnost tek pri bližem uvidu. Unutrašnja materijalnost lampe skrivena je ispod meke kože, što joj daje neočekivani taktilni kvalitet. Lampa ima čelični okvir koji je obavijen ručno heklanim spoljnim slojem, funkcioniše sa standardnom sijalicom i ima crni kabl prekriven tekstilom sa utikačem.

Cumula je delo dizajnerskog studija Aalto+Aalto koji se bavi dizajnom proizvoda, izložbenom arhitekturom i jedinstvenim dizajnerskim objektima. Kako sami kažu, kreativci iz ovog studija imaju posebnu veštinu za kreiranje objekata koji su maštoviti i drugačiji, a opet potcenjeni i vanvremenski.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aalto+Aalto (@aaltoxaalto)

 

Povezane teme

04.07.2024 Osvetljenje

Izaberite pravi luster za vašu kuću

Pravilno odabran luster može uneti dozu elegancije, luksuza ili modernosti, zavisno od stila u kojem je prostor uređen. Lusteri se često koriste kao centralni dekorativni element j...

01.07.2024 Osvetljenje

Saveti za dobro osvetljenje u dnevnoj sobi

Rasveta igra ključnu ulogu u postavljanju atmosfere, bilo da se radi o prijatnoj porodičnoj večeri ili živahnom društvenom okupljanju. Interakcija prirodne i veštačke svetlosti mož...

28.06.2024 Osvetljenje

Crni lusteri za zadivljujući efekat u prostoru

Vedro uklapanje akcenata, ambijenta i prirodne svetlosti, kompletira svaku prostoriju i predstavlja centralnu tačku prilikom oblikovanja njihovog stila i raspoloženja.

25.06.2024 Osvetljenje

Razigrani lusteri u obliku balona

Ova prelepa i raznobojna kućna rasveta koja liči na balone je deo kolekcije pod imenom Memory, dizajnera Borisa Klimeka.

22.06.2024 Osvetljenje

Osvetljenje spavaće sobe

Sa svetlom se treba igrati, pustiti mašti na volju, a spavaće sobe su prostor koji vam omogućava posebnu inspiraciju u ovom smislu.

19.06.2024 Osvetljenje

Fantastični načini osvetljenja kupatila

Kada je reč o osvetljenju kupatila, idealno bi bilo kada biste mogli da postavite nekoliko različitih izvora svetlosti kako bi prostor izgledao i lepše i funkcionalnije.

16.06.2024 Osvetljenje

Najbolje zidne lampe za spavaće sobe

Zidne lampe u spavaćoj sobi pružaju praktično i estetski prijatno osvetljenje, idealno za čitanje i stvaranje opuštajuće atmosfere.

13.06.2024 Osvetljenje

Lampe od pruća i ratana za boho osećaj u vašem domu

Predlažemo vam suptilan dodir boho stila za vaš dom u obliku lampi. Napravljene od ratana ili pruća one unose neverovatnu toplinu u savremen dom.

10.06.2024 Osvetljenje

5 najboljih opcija za osvetljenje malog predsoblja

Koliko god da je minijaturan ovaj deo vašeg doma, budite sigurni da postoji svetiljka koja će savršeno odgovarati vašem prostoru i doprineti stvaranju prijatne atmosfere dobrodošli...

07.06.2024 Osvetljenje

Dizajn rasvete za male prostore: maksimizirajte osvetljenost i dobar stil

Maksimiziranje osvetljenosti i stila u malim prostorima može biti izazovno, ali prava rasveta može transformisati čak i najmanju sobu u svetlu i stilizovanu oazu.

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.