Boho lampe – detalj koji se primeti odmah po ulasku u dom

Sa boho stilom u centru zbivanja ove sezone, način uređenja enterijera postao je drugačiji.

Jednostavno rečeno opušteniji, smireniji, nežniji i izražajniji. Boho stil izvlači ono iskonsko iz nas, dajući nam slobodu u pogledu materijala, boja, dezena i tekstura. Danas smo usmerili našu pažnju na jedan važan detalj u svakom životnom prostoru, odnosno na osvetljenje.

Bilo u pogledu plafonske rasvete, zidnih lampi, stonih ili podnih, bez njih je jednostavno nezamislivo stvaranje lepog okuženja. Lampe u boho stilu su poput dragocenih dragulja u svetu enterijera. Ove lampe nose duh slobode, kreativnosti i ekscentričnosti, karakterističan za boho estetiku. Njihov dizajn često kombinuje različite materijale, teksture i uzorke, stvarajući jedinstvene komade koji oživljavaju prostor.

Prepoznatljive po svojim resama, koje se lagano njišu i pri najnežnijem povetarcu, jednobojne ili u boji, ove lampe mogu da ulepšaju svaki prostur u koji zađu. Posebno su popularne one sa ombre efektom. U najvećem broju slučajeva, ove lampe nam dolaze sa metalnim obrubom i postoljem koji daje savršen kontrast celoj pojavi. Gotovo da ne postoji prostorija u kojoj ne mogu pronaći svoje mesto.

Napravljene od pruća, ratana ili pletiva, ove lampe su nastale tehnikom uplitanja i zaista doprinose fantastičnom prizoru jednog enterijera. Najčešće su u nekoj od neutralnih boja, koja nenametljivo iskazuje svoje prisustvo u prostoriji. Ove lampe su savršene za postavku u kuhinjama iznad pulta, na terasama i tremovima.

Za sve one koji vole rafiniran pristup boho stilu, metalne boho lampe su idealan izbor. Bilo da za osvetljenje koriste sveće ili električne sijalice, efekat je jedinstven. Ove lampe su najčešće u crnim tonovima, a kao takve daju notu elegancije boho enterijeru.

Boho lampe takođe stvaraju predivne igre svetla i senki, te obezbeđuju i toplu i prijatnu atmosferu. Ovo je posebno dragoceno u prostorima gde želite stvoriti opuštajuću i umetničku atmosferu, kao što su dnevni boravak ili spavaća soba.

Dakle, ako želite uneti malo boho čarolije u svoj dom, razmislite o dodavanju ovih divnih lampi. One ne samo da će osvetliti vaš prostor, već će i dodati dozu boemskog šarma i topline koji će svakako oplemeniti vašu unutrašnjost.

Povezane teme

07.06.2024 Osvetljenje

Dizajn rasvete za male prostore: maksimizirajte osvetljenost i dobar stil

Maksimiziranje osvetljenosti i stila u malim prostorima može biti izazovno, ali prava rasveta može transformisati čak i najmanju sobu u svetlu i stilizovanu oazu.

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.

01.06.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa ko...

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...

23.05.2024 Osvetljenje

Osvetljenje u vrtu

Spoljna rasveta može znatno ulepšati izgled vašeg dvorišta, staza ili terase u toplim večerima. Za prijatna druženja u večernjim satima na terasi ili u bašti možete postaviti zanim...

20.05.2024 Osvetljenje

5 uobičajenih grešaka u osvetljenju doma (i kako ih ispraviti)

Pitali smo stručnjake: koji su to uobičajeni krivci za loše osvetljenje doma i kako ispraviti sve te greške koje većina nas pravi kada je u pitanju ovaj deo uređenja životnog prost...

17.05.2024 Osvetljenje

Kako odabrati savršenu lampu za dnevni boravak?

Od rasvete za čitanje do dodavanja tople svetlosti za ugodne večeri, prava lampa može unaprediti kako funkcionalnost tako i estetiku vašeg dnevnog boravka.

14.05.2024 Osvetljenje

Rešenja za osvetljenje malih stanova

Od maksimiziranja prirodnog svetla do uključivanja inovativnih svetiljki, evo vodiča za osvetljavanje malih prostora sa stilom i efikasnošću.

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...

08.05.2024 Osvetljenje

Pogledajte kako izgleda proces 3D štampe male stone lampe

3D štampanje, ili aditivna proizvodnja, predstavlja proces kreiranja trodimenzionalnih objekata sloj po sloj, koristeći digitalni model kao osnovu. Ovaj tehnološki napredak donosi...