Puddy lampa podseća na čoveka sa konusnim šeširom na glavi

Modelirana da izgleda kao mali čovek u mantilu i sa konusnim šeširom na glavi, Puddi stona lampa je odličan dodatak svakom kancelarijskom stolu...

I ne samo kancelarijskom stolu, Puddi lampa može zasijati i na vašem noćnom ormariću jer je jednostavno neodoljiva. U pitanju je 3D štampana lampa sa prirodnim vlaknom koje dolazi iz različitih vrsta drveta. Njeno ime je kombinacija dve reči – Paddy i Buddy, gde “paddy” odgovara kultnom konusnom šeširu koji farmeri pirinča nose u jugoistočnoj Aziji, dok je “buddy” jasna asocijacija na bliskog prijatelja, odnosno osobu od poverenja.

Punjiva, prenosiva, teksturirana mat površina i jedinstveno dizajnirani spoj ove prijateljske lampe omogućavaju korisnicima da podese svetlost u željenom pravcu. Intenzitet njene meke difuzne svetlosti može se podesiti kako bi se stvorila različita svetlosna iskustva, a pre nego što je napunite preko svog USB kabla možete je koristiti čak sedam sati.

Uz sve to, Puddy izgleda, oseća se i miriše kao pravo drvo. To joj omogućava jedinstvena mešavina 40% mlevenih drvenih čestica u kombinaciji sa biopolimerom proizvedenim iz obnovljivih izvora. Bez dodavanja punila i lakova, prirodnost materijala poboljšava lampu stvarajući fizičku i senzornu interakciju sa korisnikom. Drugim rečima, za izradu ove simpatične lampe koriste se materijali vrhunskog kvaliteta iz prirode a dostupna je u četiri boje, odnosno četiri različita materijala: breza, bor, crno drvo i vrba.

Prirodnost ovih materijala poboljšava lampu stvaranjem fizičke i senzorne interakcije sa korisnikom. Telo lampe krije komponente LED modula i centralni rotirajući spoj, koji, bez pomoći zavrtnja i površinskih rezova, obezbeđuje optimalnu funkcionalnost integracijom dvostrukog para magneta. Ovakva estetika i formalna čistoća se ne mogu postići tradicionalnim proizvodnim metodama, s obzirom na prisustvo praznina i udubljenja neophodnih za podupiranje električnih komponenti.

Puddi-jev prelep eklektičan dizajn kombinuje minimalizam sa ekspresivnim karakterom i azijskim tradicionalizmom da bi napravio lampu koja je zabavna, interaktivna i smislena.

Izvor: zmdesignlab

Povezane teme