Privesna lampa inspirisana prirodom savršeno odgovara svakom domu

Inspiracija prirodom – tako bi se u najkraćem mogla nazvati najnovija kolekcija privesnih lampi pod nazivom Kengi, za koje je zadužena dizajnerka Sibil van Gameren...

Iako vam njeno ime možda nije poznato, reč je o dami koja gaji posebne afinitete prema Art Deco stilu, te je upravo iz tog razloga rešila da se upusti u avanturu zvanu stvaranje lampe cvetnog oblika. Ako malo bolje pogledate, novo osvetljenje izrađeno od mesinga i stakla je zapravo cvet poznat pod nazivom ljoskavac (Physalis alkekengi) koji neverovatno podseća na srce.

Zahvaljujući svom krajnje jedinstvenom i pojednostavljenom obliku, kao i radu sa specifičnim materijalima, ovakva jedna lampa je uspela da zadrži svoj organski izgled i osećaj jake i detaljne konstrukcije. Njen pamučni kabl je specifičan deo dizajna koji sa navojem poput grane poseže za svetlom (baš kao i cvet za Suncem).

Kengi privesna lampa je dostupna u tri veličine: 45cm, 75cm i 100cm i tri završne obrade: mesing, polirani aluminijum i strukturirano crna. Kako je kabl poseban deo dizajna, završna obrada svake strukture je uparena sa sopstvenim pamučnim kablom u boji: mesingani uređaj standardno ide sa zelenim kablom, polirani aluminijum ide sa antracit kablom, a crni dolazi sa crvenim kablom. Čak se i debljina kabla povećava sa veličinom uređaja.

Svaka Kengi privesna lampa je jedinstvena, ima sopstvenu staklenu kuglu, a zamućeni efekat u staklu nikada nije isti. Staklo je dostupno u tri boje: bela, zelena i ćilibar, a poigravanje sa postojećim bojama i veličinama je dovoljno za stvaranje modernog ambijenta ko iz bajke.

Izvor: archiproducts

Povezane teme