Papirna Origami lampa koju možete podešavati po želji

Dizajner Ming Luo zaslužan je za stvaranje ove krajnje originalne i, slobodno možemo reći, umetničke lampe koju možete podešavati kako god to želite...

Baš poput feniksa koji širi svoja krila dok svetli u plamenu, ova lampa, odnosno njena preklopna osvetljena “krila” se otvaraju kako bi otkrila njenu hipnotičku eleganciju. Drveno telo, dva poklopca na obe strane i ručno rađeni origami-abažur su sve što ulazi u sastav ove unikatne lampe. Njena osnova je izrađena od drveta (bukve i oraha), dok naborani papirni krug služi da je osvetljava iznutra.

Mesingano dugme smešteno na samoj osnovi služi za kontrolisanje osvetljenosti, a podešavanje je moguće i kada su preklopni delovi u pitanju. Kao što možete videti na ovom snimku, u svakom trenutku ste u mogućnosti da otvorite samo jedan preklop ili oba, ili ih pak otvoriti samo do pola.

Lampa nema gornji ili donji deo, što znači da sami birate varijantu postavke koja vam najviše odgovara, a upravo je ta svestranost čini još privlačnijom, lepšom i zabavnijom.

Možete je postaviti na sto, policu, u ugao sobe ili na prozor, gde god poželite – ona će savršeno osvetljavati bilo koji kutak, i izgledati neverovatno dobro dok to čini.

Origami lampa radi bežično, sa baterijom koja traje od 4 do 6 sati, dok vam mali USB port sa strane omogućava lako punjenje lampe čak i onda kada očekujete goste.

Izvor: yankodesign

Povezane teme