Osvetljenje koje možete usmeravati po svojoj želji i prilagođavati svakom kutku doma

Više slika

Više slika

Difuzno osvetljenje u enterijeru donosi neizmernu lepotu i funkcionalnost prostoru.

Ova vrsta osvetljenja se odlikuje mekim, ravnomernim i difuznim svetlom koje stvara prijatnu atmosferu i ističe detalje enterijera na suptilan način. Prednosti difuznog osvetljenja su mnogobrojne. Prvo, omogućava ravnomerno rasipanje svetlosti po prostoru, eliminišući oštre senke i stvarajući ugodan ambijent za boravak. Posebno je pogodno za prostorije poput dnevnih soba, spavaćih soba ili trpezarija, gde se želi postići opuštajuća atmosfera.

Kolekcije svetiljki za difuzno osvetljenje predstavljaju savršen izbor za skoro svaki stil dekoracije. Bez obzira da li se radi o modernom minimalizmu, rustičnom šarmu ili klasičnom luksuzu, ove svetiljke se mogu uklopiti u svaki enterijer. Njihov dizajn često kombinuje eleganciju, jednostavnost i sofisticiranost, pružajući priliku za izražavanje individualnosti i dodavanje unikatnosti prostoru.

Minimalističko difuzno osvetljenje savršeno je za svaki stil enterijeraPhoto credit: Design and art direction P.A.R, / Photo by Enric Badrinas

Kolekcije difuznih svetiljki takođe pružaju širok izbor oblika, veličina i materijala, što omogućava personalizaciju osvetljenja u skladu sa preferencijama i potrebama svakog korisnika. Bilo da se radi o elegantnim visećim lampama, delikatnim podnim svetiljkama ili diskretnim plafonjerama, ove kolekcije pružaju raznolikost opcija koje mogu savršeno dopuniti i istaći estetiku enterijera.

Jedna takva kolekcija koja nas je oduševila svojom jednostavnošću (a opet i prilično zabavnim i originalnim izgledom) dolazi nam iz kompanije Milan Iluminacion i nosi naziv Simfonija - s obzirom da podseća na nekakav mali orkestar koji nas uvodi u svet difuznog osvetljenja.

Rotiranje senke usmerava svetlost da je, kako dizajneri kažu, ili razblaži ili obavije atmosferu. Sistem magnetizacije staklenog abažura generiše magnetno polje koje omogućava da se ekran rotira oko njega, artikulišući kuglični zglob na osi. Kolekcija se sastoji od četiri različite verzije: uspravne, zidne, visoke i niske radne površine, i dostupna je u tri različite boje koje je čine lako prilagodljivom bilo kom životnom prostoru.

Kolekcija se sastoji od serije svetiljki napravljenih od čelika, ekstrudiranih i žigosanih, što uključuje tri završne obrade: boju laka, uglja i metalik bakra. Podesivi abažuri, kako sa magnetom, tako i sa potpornim sistemom na dekorativnom senilu, izrađeni su od predivog aluminijuma, dok je senka koja raspršuje svetlost napravljena od sjajnog opal duvanog stakla.

Difuzno osvetljenje i kolekcije svetiljki koje ga omogućavaju predstavljaju idealan način za unapređenje prostora i stvaranje prijatne atmosfere. Bez obzira na stil dekoracije koji preferirate, ove svetiljke će pružiti toplinu, mekoću i estetsku vrednost vašem domu, ističući njegovu lepotu na suptilan i sofisticiran način.

Prelepa podna lampa kao primer modernog difuznog osvetljenja u rustičnom enterijeruPhoto credit: Design and art direction P.A.R, / Photo by Enric Badrinas

Povezane teme

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...

08.05.2024 Osvetljenje

Pogledajte kako izgleda proces 3D štampe male stone lampe

3D štampanje, ili aditivna proizvodnja, predstavlja proces kreiranja trodimenzionalnih objekata sloj po sloj, koristeći digitalni model kao osnovu. Ovaj tehnološki napredak donosi...

05.05.2024 Osvetljenje

LED rasveta za ažuriranje vaše kuhinje

Dodavanjem privlačnih detalja poput rasvete, u velikoj meri možete promeniti izgled vaše kuhinje. Ovom prilikom odabrali smo LED rasvetu za osveženje vaše kuhinje.

02.05.2024 Osvetljenje

Saveti i ideje za savršeno osvetljeno predsoblje

Od pružanja praktične osvetljenosti do dodavanja dodira stila, svetiljke igraju ključnu ulogu u unapređenju estetike i funkcionalnosti vašeg ulaza.

29.04.2024 Osvetljenje

Romantično osvetljenje za spavaću sobu

Lampice, fenjeri i sveće zajedno stvaraju slojevitu i bogatu atmosferu koja oživljava prostor i budi strasti.

26.04.2024 Osvetljenje

Osvetljenje koje trpezariji daje potpuno novi sjaj

Trpezarija je važan prostor posvećen kućnoj zabavi i uživanju u obrocima sa porodicom i prijateljima, a osvetljenje u ovoj prostoriji pomaže u postavljanju privlačnog ambijenta i t...

24.04.2024 Osvetljenje

Kombinacija različitih izvora osvetljenja za opušteniji osećaj u domu

Kada se pravilno kombinuju, ovi različiti elementi osvetljenja mogu stvoriti raznoliku paletu svetlosti koja se prilagođava potrebama prostorije i željenoj atmosferi.

18.04.2024 Osvetljenje

Lusteri ili šarene viseće bombone - odlučite sami!

Nova kolekcija izdvaja se svojim revolucionarnim pristupom tradiciji, uključujući staklene elemente u boji bombona pažljivo raspoređene duž užeta, poput dragocenih bisera na niti.

15.04.2024 Osvetljenje

Ambijentalno osvetljenje po meri svakog romantika: lampe u obliku Meseca

Osim što stvaraju opuštajuću atmosferu, ove lampe su i estetski privlačne, što ih čini idealnim dodatkom za svaku sobu u kući.

10.04.2024 Osvetljenje

Moderne kristalne lampe

Dodir elegancije i sofisticiranosti za vaš dom…

07.04.2024 Osvetljenje

Jednostavna a tako neobična: lampa sa levitirajućom kuglom za kontrolu svetla

Ono što čini ovu lampu izuzetnom nije samo njen jedinstveni dizajn, već i način na koji izbegava tradicionalne fizičke kontrole.