Jednostavna moderna lampa sa multifunkcionalnim svetlom

Već sam opis ove lampe govori nam da je u pitanju idealna svetiljka za sve one koji preferiraju minimalizam u svom domu...

Da budemo precizniji, u pitanju je moderni minimalistički pristup osvetljenju, koji ovoga puta potpisuje indijski dizajner Shail Iyer koji u svom radu sledi prilično jasnu logiku. Naime, kako je većina nas u poslednje vreme sve više okrenuta kućnim kancelarijama, minimalizam je polako ali sigurno postao važna komponenta svakog doma. Razlog je prost: svima nam je muka od nereda!

Iako je pravi minimalizam teško integrisati i otelotvoriti u svakodnevnom životu, savremene ideje čine da se ponekad previše jednostavan i sterilan izgled minimalizma čini malo pristupačnijim. Poznat po jednostavnosti i funkciji, moderni minimalizam se sastoji u tome da zauzme što je moguće manje prostora, dok obavlja veliki posao.

Takav je slučaj i sa ovom stonom lampom za koju slobodno možemo reći da svojim oblikom podseća na nekakav moderan fenjer. Definisana je siluetom višestrukog oblika, ali je najupečatljiviji deo lampe upravo njeno telo koje zadržava veliki cilindrični oblik kako bi obezbedio stabilno postolje.

LED svetlo u obliku kapsule radi kao glavno svetlosno telo lampe, koje je povezano sa polukružnom čeličnom ručkom. Uključujući dodir multifunkcionalnosti, dizajner je stvorio lampu koja može da stoji na ravnoj površini ili da visi sa kuke na zidu.

Na ovaj način, lampa postaje idealan spoj jednostavnosti i elegancije oblika, koji stvara mnogo više prostora – ne samo za rad, već i za opuštanje. A to je, na kraju krajeva, i osnovni zadatak modernog minimalizma.

Izvor: yankodesign

Povezane teme