Održivost u službi dekoracije i osvetljenja doma

Više slika

Više slika

Predstavljamo vam najnoviju kolekciju dekorativnih, sertifikovanih i održivih lampi Masiero.

Kao i svi Masiero proizvodi, nove lampe se takođe fokusiraju na dva osnovna koncepta: sertifikaciju i održivost. Prošle godine brend je počeo da ulaže u sertifikaciju svih svojih proizvoda, kako bi zadovoljio različite električne standarde koje zahtevaju različita tržišta na kojima posluje.

Što se tiče sirovina, kompanija bira dobavljače koji nude proizvode i komponente sa sertifikatima o ekološkoj održivosti (FSC drvo, koje proizilazi iz odgovorne, održive proizvodnje), dizajnirajući svetiljke koje se mogu popraviti, a samim tim mogu imati i duži vek trajanja, sa jasnim prednostima za sve što ima veze sa našom životnom sredinom.

Među prikazanim lampama, posebno se ističe kolekcija Iglu, koja se sastoji od metalnih sfera simetrično raspoređenih u vazduhu koje raspršuju svetlost kroz zaštitnu žičanu mrežu. Izvor je LED dioda ugrađena u svaku sferu, koja projektuje pravilne šare na površine.

Tu je i lampa pod nazivom Posi, sa velikim a opet minimalnim vizuelnim uticajem. Ima strukturu mesingane šipke u elegantnoj, brušenoj galvanskoj završnoj obradi koja podržava jedan ili više difuzora od opalnog stakla. Kolekcija dolazi u širokom spektru dizajna, oblika i veličina, uključujući pojedinačne i višestruke grozdove nalik cvetovima.

Ne zaboravimo da pomenemo i lampu Horo, model sa odličnim dekorativnim svestranim elementima, za kolekciju plafonskih, podnih, zidnih i stonih svetala. Zlatna metalna struktura sadrži disk od stakla sa efektom prizme sa karakterističnim dijamantskim završetkom ili alternativu od upečatljivog stakla sa efektom mermera. Horo je 2021. godine dobio nagradu za dobar dizajn, prestižnu međunarodnu nagradu u kategoriji dizajna osvetljenja.

Nappe lampa se nalazi među proizvodima sa novom kombinacijom boja: uključuje mešavinu zelene žalfije i toplih boja. Ova viseća lampa nudi savremeni izgled resica, sastoji se od deset metalnih elemenata i ukrasa različitih oblika koji se mogu kombinovati kako bi se proizvele kompozicije sa tri, pet ili deset izvora svetlosti, raspoređenih u liniju, krug ili pravougaonik.

Odmah za živopisnom lampom, sledi i Zvuk: porodica lampi koje raspršuju svetlost kroz tanke metalne prstenove koji pokrivaju dvostruki kružni difuzor u belom, duvanom staklu. Lampe dolaze u upečatljivim višestrukim pojedinačnim verzijama, ali i kao podne, zidne i stone lampe, dostupne u sjajnoj zlatnoj završnici, elegantnoj dvobojnoj varijanti od brušenog mesinga i mat crnoj.

I na kraju, tu je i Honice lampa koja se pokazuje sa pravougaonim pločama različitih veličina od prozirnog oniks mermera, bogatih venama i postavljenih u viseći okvir od mat zlatnog metala. LED izvor svetlosti omogućava svetlosti da se filtrira kroz polirani oniks difuzor, poboljšavajući lepotu površine i njenu bezvremensku eleganciju.

Povezane teme

10.06.2024 Osvetljenje

5 najboljih opcija za osvetljenje malog predsoblja

Koliko god da je minijaturan ovaj deo vašeg doma, budite sigurni da postoji svetiljka koja će savršeno odgovarati vašem prostoru i doprineti stvaranju prijatne atmosfere dobrodošli...

07.06.2024 Osvetljenje

Dizajn rasvete za male prostore: maksimizirajte osvetljenost i dobar stil

Maksimiziranje osvetljenosti i stila u malim prostorima može biti izazovno, ali prava rasveta može transformisati čak i najmanju sobu u svetlu i stilizovanu oazu.

04.06.2024 Osvetljenje

Lampa u obliku šrafa pruža taktički pristup kontroli osvetljenja

Set lampa podseća na ogroman šraf, posebno kada je njena svetlost na najnižoj tački, i nudi jedinstvenu i privlačnu interakciju sa korisnicima.

01.06.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa: savršen spoj retro dizajna i moderne tehnologije

Oblik lampe je inspirisan tradicionalnim fenjerom, a svetlost se širi pod uglom od 360 stepeni. Telo baterije fenjera, kada se ukloni sa svog položaja, takođe može postati lampa ko...

29.05.2024 Osvetljenje

Originalna rasvetna tela koja izazivaju emocije i inspirišu maštu

Kolekcija Multiforme, zadivljujuća tapiserija svetiljki, nudi dizajnersko iskustvo koje izaziva emocije i inspiriše maštu. Pedantno izrađen od strane vizionarskih dizajnera, svaki...

26.05.2024 Osvetljenje

Minimalistička rasveta od aluminijuma i čelika: sirova lepota prirode u dizajnu

Ova rasvetna tela nisu samo praktična rešenja za osvetljenje, već umetnička dela koja unose eleganciju i prirodnu lepotu u svaki prostor, stvarajući harmoničan spoj modernog dizajn...

23.05.2024 Osvetljenje

Osvetljenje u vrtu

Spoljna rasveta može znatno ulepšati izgled vašeg dvorišta, staza ili terase u toplim večerima. Za prijatna druženja u večernjim satima na terasi ili u bašti možete postaviti zanim...

20.05.2024 Osvetljenje

5 uobičajenih grešaka u osvetljenju doma (i kako ih ispraviti)

Pitali smo stručnjake: koji su to uobičajeni krivci za loše osvetljenje doma i kako ispraviti sve te greške koje većina nas pravi kada je u pitanju ovaj deo uređenja životnog prost...

17.05.2024 Osvetljenje

Kako odabrati savršenu lampu za dnevni boravak?

Od rasvete za čitanje do dodavanja tople svetlosti za ugodne večeri, prava lampa može unaprediti kako funkcionalnost tako i estetiku vašeg dnevnog boravka.

14.05.2024 Osvetljenje

Rešenja za osvetljenje malih stanova

Od maksimiziranja prirodnog svetla do uključivanja inovativnih svetiljki, evo vodiča za osvetljavanje malih prostora sa stilom i efikasnošću.

11.05.2024 Osvetljenje

Prenosiva lampa sa punjivom sijalicom donosi magiju u mračne prostorije

Svi mi volimo dobro dizajnirano i funkcionalno osvetljenje koje ima estetsku vrednost. Ali, pored toga, važno je da svetlo može biti prenosivo, kako bi moglo da vas prati gde god d...