Novi pogled na osvetljenje doma: čvrsto nanizane niti koje se igraju sa vašim pogledom

Lepo dizajnirano rasvetno telo ima mogućnost da u potpunosti podigne i uzdigne životni prostor...

Dobro dizajnirano rasvetno telo ne samo da bi trebalo da bude u stanju da efikasno osvetli svaki životni prostor, već i da doda taj dodatni "wow" faktor. Naravno, dobre svetiljke su nam neophodne da bismo mogli da vidimo u mraku, ali koliko god da je visoko postavljena, rasveta u domu takođe treba da bude i estetski prijatna, bez obzira na to gde je postavljena i koliko često je koristimo.

Jedan takav, slobodno možemo reći - zadivljujući dizajn osvetljenja koji bi nesumnjivo bio prikladan dodatak svakom domu je kolekcija Array, koju je za kompaniju Vibia Light dizajnirao Umut Yamac. U pitanju je grupa prelepih i suptilnih privesnih svetiljki koja označava prvu saradnju između španskog brenda i britanskog dizajnera.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vibia Lighting (@vibialight)

Kolekcija svetla je napravljena od čvrsto nanizanih niti, koje stvaraju svetiljke sa jedinstvenim i zadivljujućim telima i oblicima. Opisana kao "istraživanje niti i njenog potencijala da stvori lagane i dinamične skulpture svetlosti“, kolekcija se sastoji od a finih niti koje su čvrsto spojene između dva aluminijumska prstena.

Zategnute niti se fino drže između dva prstena, dok je meki i suptilan izvor svetlosti sakriven unutar donjeg prstena, čime se stvara privlačan efekat gradijenta koji se penje nagore duž teksturiranih niti. Čvrste, a ipak prozirne, slojevite linije kabla utiču na percepciju zapremine, težine i dubine kako bi se stvorilo novo prostorno iskustvo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vibia Lighting (@vibialight)

Efekat slojevitosti stvara interferencijski obrazac (ili više njih), koji proizvodi iluziju kretanja sa pomeranjem pogleda posmatrača, pri čemu se čini da niti vibriraju dok svetlost prolazi. Dizajn osvetljenja je dostupan u različitim verzijama kao što su konusna i cilindrična, a mogu se kombinovati da bi se stvorila primamljiva svetlosna instalacija.

Napravljene su u tri različite veličine – najveća je prečnika 124cm i visoka 2m. Konci su dostupni u crvenoj, zelenoj ili neutralnoj bež boji, i u savršenom su kontrastu sa mat crnim prstenovima.

 

Povezane teme

29.03.2024 Osvetljenje

Jednostavnost koja očarava: 3D štampana lampa jedinstvenog dizajna

Ova lampa, kreirana od strane nemačkog dizajnerskog studija VOSDING Industrial Design, predstavlja spoj inovativnih proizvodnih procesa i estetike koja je osvojila srca široke publ...

26.03.2024 Osvetljenje

Blistavi i šareni svetlosni efekti u vašem enterijeru: Govee RGBIC Neon Rope Light 2

Sa svojim fleksibilnim dizajnom i moćnim opcijama prilagođavanja, Govee RGBIC Neon Rope Light 2 nudi izuzetno sredstvo za izražavanje vašeg stila kroz blistave i šarene svetlosne e...

23.03.2024 Osvetljenje

Ključni faktori prilikom izbora stone lampe za vaš dom

Stone lampe predstavljaju elegantan i funkcionalan dodatak svakom domu, pružajući ne samo osvetljenje, već i estetski dodir koji može transformisati prostor.

20.03.2024 Osvetljenje

Viseća rasveta inspirisana zarđalim lampionima iz ribarskih luka

Sa elegantnim dizajnom i toplim osvetljenjem, ova kolekcija visećih svetiljki donosi u vaš dom atmosferu koja podseća na mirne ribarske luke i tihe večeri uz vodu.

17.03.2024 Osvetljenje

Vintage estetika u modernom osvetljenju

Stakleni blokovi iz ere Hladnog rata dobijaju novo značenje zahvaljujući razigranom dizajnu Kismas studija, stvarajući sanjivu kolekciju lampi koje povezuju prošlost i sadašnjost.

14.03.2024 Osvetljenje

Inovativni LED luster dizajniran za borbu protiv sumornih zimskih dana

Sunday Light je luster dizajniran da donese osećaj sunčanog dana u vaš dom, bez obzira na vremenske prilike napolju.

11.03.2024 Osvetljenje

Jednostavan dizajn akustičnog osvetljenja koje smanjuje buku i emituje toplo svetlo

Vika je akustična plafonska svetiljka koja prigušuje zvukove niske i visoke frekvencije dok istovremeno emituje atmosfersko svetlo.

08.03.2024 Osvetljenje

Uticaj rasvete na atmosferu u modernim enterijerima

Rasveta igra ključnu ulogu u formiranju atmosfere u prostoru i može značajno uticati na percepciju, raspoloženje i funkcionalnost enterijera.

05.03.2024 Osvetljenje

Neobične i simpatične lampe inspirisane japanskim lampionima od rižinog papira

One Meter je dizajniran da se koristi kao podna lampa zbog svoje visine, dok je Half Meter idealan za upotrebu kao stona lampa.

02.03.2024 Osvetljenje

Eklektična rasveta savršeno osvetljava svaki kutak ekskluzivne privatne vile

Ova unikatna rasveta predstavlja spoj između funkcionalnosti i umetnosti, osvetljavajući svaki kutak elegantne rezidencije sofisticiranim sjajem.

28.02.2024 Osvetljenje

Lepa i funkcionalna lampa napravljena od prenamenskog otpada

Lampa Reminder koja je u isto vreme i funkcionalna i estetski zanimljiva, a glavna stvar u vezi nje jeste da je napravljena od prenamenskog otpada.