Zelena kancelarija prikazuje lepotu izdržljivih i održivih materijala

Zavirite u londonsko predstavništvo norveškog dizajnerskog studija koje odiše mirom i udobnošću.

Ova kancelarija u potpunosti koristi izdržljive i održive materijale, kao što su drvo koje brzo raste, reciklirana guma, prirodne boje za drvo i strukturalni karton kako bi se smanjio loš uticaj na životnu sredinu. Respect!

U osnovi, radi se o industrijskoj zgradi koja se prostire na dva sprata. Njeni zidovi, plafoni kao i celokupna oprema presvučeni su bledozelenim tonovima kako bi se stvorila estetika dobrodošlice. Samostojeći drveni sto po meri i duboki prozorski okviri u prizemlju omogućavaju da se glavni prostor konfiguriše kao sala za sastanke ili prostor za događaje.

Zavese od poda do plafona razgraničavaju neformalni prostor za razgovor i saradnju, dok stepenic obložene crnom gumom vode do međusprata sa prigušenom akustikom radi poboljšanja privatnosti. Ugaona plafonska ogledala stvaraju vizuelnu vezu sa glavnim prizemljem omogućavajući pritom prirodnom svetlu da napravi kontrast sa tamno ljubičastim zidovima.

Kartonske tapete povezuju prizemlje sa prvim spratom kroz stepenište dvostruke visine. Pocrnela čelična ograda vodi do kuhinje na prvom spratu gde tamna vrata u prvi plan ističu prevelike bele ručke, beli mermerni terazzo i mesing.

Kancelarija je ukrašena jasno definisanim i izdržljivim nameštajem tako da je celokupan radni prostor na ovaj način postao neka vrsta zajedničkog doma svim zaposlenima. Dizajn kancelarije zaista evocira kućno okruženje, a ne konvencionalni radni prostor.

izvor: archmongers

Povezane teme