Uređenje kućne kancelarije u skandinavskom stilu

Kako zamišljate svoju kućnu kancelariju?

Budući da ona nije mesto u koje svraćate povremeno, nesumnjivo je da vam treba inspirativan, prozračan i funkcionalan prostor u kom ćete imati motivaciju da brzo i lako završavate svoje dnevne obaveze. Stil u kom uređujete svoju kućnu kancelariju je u tom pogledu jako bitan. Našu današnju temu posvećujemo skandinavskom dekoru, koji u velikoj meri može vašu kućnu kancelariju učiniti savršenim mestom za rad.

Skandinavski stil je divan, lakonski, jednostvan i vrlo spokojan. Njegova monohromatska šema boja lako će pronaći svoj smisao u većini domova. Budući da podrazumeva odsustvo suvišnih detalja i nepotrebnih elemenata, a da je kućna kancelarija ona koja treba da bude ispunjena minimumom nameštaja i dekora, ovaj stil se sam po sebi nameće kao savršen izbor.

Kako bi pristupili uređenju vaše kućne kancelarije u skandinavskom silu započnite od šeme boja. Vaš fokus bi trebalo da bude na beloj, crnoj i sivoj boju, kao i na njihovim nijansama. Ove boje možete kombinovati u prostoru ili odabrati potpuno belu ili sivu kancelariju. Takođe kontrastni crno-beli prostori deluju vrlo atraktivno i smelo, unoseći u prostor dodir svežine. Potpuno crni dekor bi trebalo da zaobiđete jer on odstupa od koncepta skandinavskog dizajna.

Takođe kada uređujete svoju kućnu kancelariju u skandinavskom stilu, vi joj možete podariti moderan prikaz, minimalistički ili savremen. Ako se pak ostatkom vašeg doma proteže rustičan ili vintage stil, i njih možete provući kroz vašu skandinavsku kućnu kancelariju. Pozitivna strana skandinavskog dizajna je zapravo jednostavnost. To znači da vam ne trebaju neki posebno hiroviti komadi kako bi istakli njegovu lepotu.

Ravne i elegantne linije, otvorene police, stone lampe, galerijski zid, rešetka za kačenje važnih beleški, datoteke za dokumenta i zelenilo su sve što vam je potrebno u ovoj priči. Zavirite u našu galeriju i otkrijte magični svet skandinavskih kućnih kancelarija.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme