Udobna Google kancelarija u Parizu

Elodie Ricord Studio i Uzik Agency dizajnirali su novu kancelariju Google u Parizu u duhu najaktuelnijih trendova u dizajnu radnih prostora.

 U naše vreme, kancelarija je odavno prestala da bude sterilni čisto radni prostor. Moderni projekti sve više podsećaju na kuću: sa tapaciranim nameštajem, prijatnom atmosferom, živim biljkama i udobnim mestima za odmor i opuštanje, gde možete odmarati od radnog procesa uz šoljicu kafe, neformalni razgovor ili čak ping pong tabave.

U potpunosti u skladu sa ovim trendovima u dizajnu kancelarijskih prostora, Elodie Ricord Studio i agencija Uzik razvili su kancelariju Google Paris u okrugu Saint-Lazare.

Kancelarija sa ukupnom površinom od 300 kvadratnih metara podeljena je u dve zone: Atelier (L'Atelier) za konferencije, privatne događaje i obuke za VIP-klijente sa malim dnevnim boravkom i mestom za pauzu za kafu i radionicu, u potpunosti rezervisan za odmor i opuštanje, gde se nalazi i kafeterija i velika dnevna soba-biblioteka.

„Google-u je bilo potrebno gostoljubivo, duševno i kulturno mesto inspirisano prirodom,“ rekli su dizajneri je Elodie Record Studio. "Tako se ovde pojavila dnevna soba-biblioteka, čiji je dizajn osmišljen tako da otvori oči mnogih malih, ali simpatičnih i originalnih predmeta koji ovde stvaraju bezbrižnu, opuštenu atmosferu - kao da ste kod kuće."

Sve ovo savršeno odražava „slobodu izražavanja, kreativnost i inovativnost“ svojstvenu Google-ovoj filozofiji. Takođe je primetno da ovaj prostrani dnevni boravak sa foteljama i policama za knjige zauzima gotovo polovinu ukupne kancelarijske površine - oko 120 kvadratnih metara. Zidovi su obojeni u mirnu zelenu boju i doprinose odmoru i opuštanju što je više moguće.

Pogledajte galeriji fotofrafija i ovu modernu kancelariju!

Povezane teme