Trendovi po pitanju dizajna kućne kancelarije u 2021. godini

Sve rutine i navike koje smo imali do 2020. godine, čini se da su iščezle i ustupile su mesto novim načinima rukovanja sa stvarima.

Ovo se ne odnosi samo na ličnu higijenu, način komunikacije i kontakta sa ljudima, već i na život uopšte i način organizacije doma u kom živimo. Ako postoji jedan element na koji je najviše uticala protekla godina onda je to nesumnjivo način na koji pristupamo radu. Mnogima je bilo nepojmljivo da će ikad raditi od kuće i bio je to spor proces navikavanja. Godina 2020. je zauvek redefinisala radnu kulturu.

Kućna kancelarija je postala obavezan prostoru u savremenim domovima, zbog čega danas posvećujemo pažnju novim trendovima u njoj. Oni se baziraju na prelasku sa uobičajenih estetskih podešavanja i sezonskih nijansi na daleko funkcionalnije i praktičnije elemente.

KUĆA – POSAO – RAVNOTEŽA

Ovo je zapravo najveći problem za sve one koju su ideju o radu od kuće otkrili tek 2020. godine u jeku globalne pandemije. Pronalaženje ravnoteže između posla i ličnog života, kada ste 24h skoro kod kuće, vrlo je teško. Čini se da vremena imate na pretek ali ga zapravo iz dana u dan ima sve manje. Naročito je zahtevno kada svoj životni prostor delite sa nekim, pogotoro ako su to deca. Rešenje se nameće u metodičnijem načinu rada. Mora postojati vreme za rad, vreme za odmor, vreme za igru. Kao što je to postojalo i ranije. Ne dozvoljavajte nikom, ni prljavim sudovima, ni deci, ni omiljenoj seriji da vas odvlače od posla. S druge strane kad završite sa radom za taj dan, ne uzimajte više ni telefon u ruke, a kamoli laptop.

UPEČATLJIVE POZADINE

Ono što vam nedostaje kada svakodnevno gledate u jednoličan prizor belog zida jeste neka lepa slika, tapete ili mural na zidu. Ovo se posebno oseća kada sate provodite na telefonu, iza ekrana računara ili pokušavate da pronađete inspiraciju da biste nešto napisali. Možda nemate prozor u svojoj kancelariji koji gleda na lep vrt ali neka interesantna pozadina koja prikazuje zalazak sunca, planine, šumu ili pustinju delovaće fantastično.

FLEKSIBILAN NAMEŠTAJ U KUĆNOJ KANCELARIJI

Posebna pažnja u godini koja je pred nama biće usmerena ka stolovima koji se iz stojećih prebacuju u sedeće po potrebi, ka ergonomskim stolicama i pametnim jedinicama za odlaganje. Sklopiv nameštaj će posebno biti aktuelan jer brojni domovi nemaju dovoljno mesta za fiksnu kućnu kancelariju. Takođe uzeće se u obzir svaki, pa i najmanji raspoloživ ugao u domu (i van njega) za postavku radnog stola, jer uprkos nadama da je rad od kuće samo privremen i da možete da radite iz omiljene fotelje, nažalost se još uvek ne nazire kraj sage Korona virusa.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme