Topla, udobna i dobro definisana kancelarija od šperploče

Iako može izgledati kao lak i jednostavan zadatak, renoviranje kancelarijskog prostora zahteva puno truda, ideja, kao i posvećenosti najmanjim detaljima.

Danas sa vama delimo slike poslovnog prostora koji se nalazi u sedištu Onassis Group-e u Atini. Kao što ćete i sami zaključiti, vodeći princip ovog projekta je bio stvaranje drvene unutrašnjosti koja inovativno suprotstavlja organske forme i čiste linije.

Pokrivajući već postojeće stubove i delove plafona, glavni element šeme je skulpturalna struktura od šperploče koja crpi inspiraciju sa dna okeana. Dizajn fluidno razvija i obuhvata prostor dok funkcioniše kao ujedinjujući gest iznad nivoa očiju. U potpunom kontrastu, nameštaj po meri zamišljen je u snažnim, geometrijskim oblicima koji zadovoljavaju funkcionalne potrebe fokusiranog radnog prostora, kao i prostora za sastanke.

Dvostrukost enterijera je takođe naglašena različitim pristupima, materijalima i tehnikama konstrukcije koji su korišćeni za dva suprotna sistema koja čine šemu ovog nesvakidašnjeg prostora. Inicijalno ispitivanje oblika fluidne strukture od šperploče podrazumevalo je eksperimentisanje sa glinom i apstraktno 3D modeliranje, uzimajući u obzir njenu vezu sa postojećom bazom i funkcijama koje će biti umetnute ispod.

Konačna forma je algoritamski analizirana i proizvedena od listova brezove šperploče koji su zatim na CNC mašini isečeni na ukupno 751 komad. Nasuprot tome, nameštaj je obrađen kao minimalistički sistem, čvrsto utemeljen na funkcionalnosti i proizveden korišćenjem čvrstog javora i tradicionalne stolarske izrade.

Dok su dva sistema namerno tretirana kao suprotstavljeni elementi (od koncepta do proizvodnje) rezultujući prostor je harmoničan enterijer koji svoju toplinu i jasnoću crpi iz svojih suptilnih kontrasta.

photo: Spyros Hound Photography

Povezane teme