Topla i udobna kancelarija ispunjena drvetom od glave do pete

Kancelarija koju danas delimo sa vama možda deluje kao tipičan američki radni prostor, ali je zapravo najbolji dokaz da drvo u enterijeru čini bitnu razliku.

U pitanju je zapravo renoviranje pređašnjeg radnog prostora koji je bio premalen za smeštaj čak 400 zaposlenih. Kako bi se enterijer načinio dovoljno prostranim i udobnim, dizajneri su došli na ideju da glavni materijal u radnim zonama bude drvo.

Drvo se pojavilo kao materijal koji je pogodan za oblikovanje i izgradnju kancelarija prvenstveno zbog svojih višestrukih prednosti. Prvo, treba uzeti u obzir činjenicu da je drvo najprirodniji građevinski materijal. Drugo, ono je sastavni deo mnogih stilova koji su danas u modi, kao što su industrijski, rustikalni, skandinavski ili boemski. I, što je najbolje od svega, ovi trendovi više nisu rezervisani strogo za domove, već se sasvim dobro primenjuju i u radnim prostorima.

Glavni cilj je stvaranje toplog i prijatnog okruženja. Ukratko, okruženja koja služe za suzbijanje dosade i podstiču želju za radom. Povrh svega, drvo je veoma svestran materijal, kako za nameštaj, tako i za zidove, a svakako više nije ograničeno samo na završne obrade i parket.

Zbog svojih izolacionih svojstava, drvo omogućava i dopunu toplote u zgradama, što, u krajnjoj liniji, dovodi do uštede energije. Štaviše, drvo favorizuje dobru kombinaciju sa prirodnim svetlom i staklom, i dalje održava premium liniju prostora u svakom trenutku.

Na kraju, ne zaboravimo da istaknemo da je drvo materijal koji ima tendenciju da kancelarijama doda elegantan izgled. Na kraju krajeva, ova američka kancelarija je idealan dokaz baš za to!

Povezane teme