Star Wars tema inspiracija za nastanak jedne moderne kancelarije

Zašto se zadovoljavati prosekom kada možete imati nešto fantastično?

Verovatno je ovo bilo na pameti Roba Equia kada je dizajnirao svoju novu kućnu kancelariju u Sakramentu, u Kaliforniji. Kao veliki fan Ratova Zvezda (Star Wars), popularne serije koja je obeležila jednu eru, on je odlučio da joj oda počast na poseban način.

Svoju kućnu kancelariju, najjednostavnije rečeno, opremio je motivima koji se vezuju za tematiku Ratova Zvezda. Kompanija Benning Desing Construction je priskočila u pomoć ovom rešenom poštovaocu kultne serije. Kao jedan od njih, Rob je želeo da zauvek zadrži sećanje na junake sa kojima se poistovećivao i scene koje je toliko voleo.

Osvetljenje je zapravo bio najvažniji element ove nesvakidašnje kućne kancelarije. Pod kancelarije je takođe vrlo interesantan, jer podseća na šahovsku tablu koja je bila deo Milenijumskog sokola, čuvenog vozila iz Ratova Zvezda. Najveći deo kancelarije i dnevnog boravka dizajniran je po meri i uz opštu upotrebu neolita.

Iza Robovog stola u kancelariji dva velika zidna panela podsećaju na scenu borbe izmeđi Obi-Van-a i Darth Vejdera u 4. epizodi koja je nosila naziv "Nova Nada". Ostatak kancelarijskog prostora crpi inspiraciju iz ikonične scene u filmu "Luk, ja sam tvoj otac". Kancelarija je dizajnirana za rad i kreativnost, dok je dnevni boravak namenjen opuštanju. Takođe u dnevnom boravku se nalaze pilotske kacige i replike blastera koje nose potpis jednog od glumaca.

Rob je imao ideju da njegova nova kancelarija ne izgleda baš kao filmski set, već da nalikuje na galaktički prostor, ispunjen svemirskim elementima.

Ž.J.

Izvor: Homecrux

NAJČITANIJI TEKSTOVI IZ KATEGORIJE Office

Povezane teme