Sivilo obogaćeno sofisticiranom paletom boja kreiralo savršen radni prostor

Samo sedam nedelja bilo je potrebno da se kancelarijski prostor konsultantske firme Sia Partners pretvori u idealno radno mesto...

Suština projekta bila je nadogradnja i renoviranje prostora kako bi se prikazao stalni rast kompanije koja sarađuje sa vodećim državnim jedinicama poput zdravstva, telekomunikacije, bankarstva, industrije, tehnologije... Počevši od kreativnog pristupa zasnovanog na radionici, dizajnerski tim je krenuo na put stvaranja elegantnog radnog prostora u neutralnoj paleti boja što se najbolje oslikava u sofisticiranim tonovima ružičaste, mint zelene i nežno ljubičaste.

Pa ipak, kao što ćete i sami videti u našoj maloj galeriji slika, i ovoga puta se siva boja pokazala kao apsolutni prioritet kada je postavljanje baze u pitanju. Budući da se radi o mirnoj boji koja gotovo da je lišena svake emocije, ova nijansa je idealna za stvaranje jakog i postojanog enterijera, stvara osećaj odgovornosti i suzdržanosti, a u kombinaciji sa crnom i belom daje prekopotrebnu definiciju i formu svakom prostoru.

Fleksibilnost i okretnost bili su nesumnjivi prioritet kada je stvaranje ovog radnog prostora u pitanju, ali je primetna i izvesna raznolikost prostora za sastanke kao i delova predviđenih za odmor i opuštanje. Kada je nameštaj u pitanju, ovu modernu i elegantnu kancelariju čine jednostavne garniture i fotelje sa visokim naslonom smeštene unutar kancelarija, dok je poseban deo zgrade pretvoren u vinski bar a prostor za opuštanje i druženje opremljen elegantnim barskim stolicama u kombinaciji sive i crne boje.

Na kraju ne smemo zaboraviti ni ljupku terasu smeštenu na petom spratu zgrade, koja svojim zaposlenima pruža savršeno uživanje na otvorenom, a istovremeno nudi fantastičan pogled na London.

Izvor: homeworlddesign

Povezane teme