Šarena LOQI kancelarija sa futurističkim radnim kapsulama

Povratak u kancelarije biće za mnoge poseban izazov, baš kao što je i rad od kuće bio poprilično neobičan i stresan.

U tom pogledu od velike pomoći će biti domišljat pristup poslodavaca, koji imaju mogućnost stvaranja inspirativnog radnog prostora. Živopisan radni prostor je onaj koji podstiče energiju i kreativnost, a upravo takva je LOQI kancelarija u Berlinu.

Dizajnirana od strane Tine Bunyaprasit i Wernera Aisslingera iz studija Aisslinger, nova LOQI kancelarija se makimalno udaljava od konvencionalnog izgleda i umesto toga se može pohvaliti živahnom paletom boja. Uz bele i sive tonove uparene sa bogatim, zasićenim bojama jednostavan prostor je zaista oživeo. Šareno, internacionalno i održivo u jednom. Ove tri reči su dizajneri ugradili u plan dizajna mladog, globalnog brenda poznatog po stvaranju razigranih torbi.

Radni prostori će se uvek menjati na osnovu potreba kompanije tokom vremena njenog razvijanja. Sa svetskom pandemijom u celoj priči, mnogo je nepoznanica u pogledu toga šta nam budućnost donosi. Da bi se unapred napravio dobar plan, potreban je fleksibilan radni prostor dizajniran poput “živih organizama koji dišu”, koji su prilagodljivi i koji se podređuju zaposlenima, omogućavajući im da biraju kako, gde i kada će raditi.

Prostor od 92m2 predstavlja džinovsku belu kutiju sa komponentama koje se menjaju kako bi se stvorile nove zone za zajednički rad, prostor za pauzu u toku rada, kao i specijalne pojedinačne radne kapsule. Jer ponekad je ljudima potrebno da se izoluju kako bi se fokurisali na posao koji je pred njima. Upravo ove futurističke radne kapsule se čine savršenim za takvu vrstu poslova. Prozori u obliku kupole na njima omogućavaju osobi koja je u kapsuli da i dalje ima uvid u to šta se dešava spolja, nudeći joj pri tom znatno tiši prostor za rad i koncentraciju.

Ž.J.

Izvor: Design Milk

Foto: Nivolo Lanfranchi

 

Povezane teme