Rafinirane i odvažne sivo – žute kućne kancelarije

Naša omiljena šema boja sivo-žuta prema predviđanjima za 2021. godinu, biće na prvom mestu najtraženijih kada je dekor enterijera u pitanju.

Osim što će svoje prisustvo iskazati u dnevnom boravku, kuhinji, kupatilu i dečijoj sobi, čini se da svoj smisao sve više pronalazi i u kućnim kancelarijama. U godini koja je za nama, ovakav jedan prostor postao je neophodnost. Bilo da ste mu podarili neutralan kolor i da ste željni nekog osveženja ili još uvek razmatrate kako biste pristupili njegovom uređenju, sivo-žuta šema boja bi mogla da bude dobro rešenje.

ŠEMA BOJA

Vaš izbor može da bude isključivo sivo-žuta šema, ako ne želite da preopteretite svoje okruženje pregrštom boja. Ova šema boja je bezvremenska, što znači da i kada se pozdravimo sa njom kao trendom ove godine, ostaje vam fantastično rešenje koje ne poznaje granice u pogledu trajnosti. Kada su nijanse u pitanju obe ove boje nam dolaze u neverovatno mnogo svetlih i tamnih tonova, koje po želji možete kombinovati. Krem i beli tonovi su takođe često vidljivi u kućnim kancelarijama kojima se proteže sivo-žuta šema boja. One uravnotežuju ovu kombinaciju, dok tamniji tonovi kao što su teget, crna i tamno drvo stvaraju utisak elegancije i rafiniranosti.

STILOVI

Kada su stilovi u pitanju možete ovu šemu da primenite u modrnim, rustičnim, savremenim, industrijskim, eklektičnim i vintage prostorima. Jedini izuzetak je skandinavski stil koji nije naročit ljubitelj žutih smelih tonova. Svakako, ako želite jedinstvenu kućnu kancelariju možete pomešati dva stila iskorišćavajući pri tom njihove prednosti.

DEKOR

Budući da je fokusiranost u kućnoj kancelariji važna, preporučljivo je da sivoj paleti boja date prednost na zidovima dok žuta može da posluži kao dodatak u vidu detalja. Žuta boja se povezuje sa sjajem sunčeve svetlosti i može stvoriti previše svetlo okruženje, koje vam neće naročito prijati dok radite. Žute zavese i tepisi su odličani detalji sa kojima ne možete pogrešiti. Takođe interesantna zidna umetnost sa žutim detaljima na sivom zidu je ideja koju možete razmotriti.

Ž.J.

Izvor: Digs Digs

Povezane teme