Radni prostor u industrijskom stilu postao dom biciklista

Da budemo precizniji, reč je o prostoru koji je podjednako predviđen i za rad ali i za uživanje.

Zavirite u prostorije The Place Bike Hub-a u italijanskom gradu Aosti, koje je u potpunosti prilagođeno ljubiteljima bicikla. U pitanju je multifunkcionalni prostor nastao nadogradnjom stare industrijske zgrade stvoren s namerom da ojača onu finu vezu između sporta i dizajna.

U tu svrhu iskorišćena je lepota betonskih pločica i metalnih podova koja je samo dodatno naglasila da je u pitanju radikalno nov projekat ali i jedno opušteno, gostoljubivo i sada več poznato mesto koje je u potpunosti posvećeno strastvenim biciklistima. Radne ploče unutar prostora za opuštanje i uživanje u hrani i piću dobile su prirodniji izgled zahvaljujući betonu sa vintidž šmekom, savremenim bojama i ručno rađenim završnim obradama. Podovi sa efektom metala inspirisani su urbanim stilom gde svi eventualni tragovi, male ogrebotine kao i efekat providnosti postaju dodatna vrednost a nikako mana.

Unutar ovog prostora nalazi se kafić, prodavnica, deo za iznajmljivanje, kao i fabrički deo – uostalom, sve što je biciklistu potrebno, od opreme do pomoći, uključujući svaki oblik udobnosti. U multifunkcionalnom prostoru se nalazi i prednja kancelarija gde se u svakom trenutku može rezervisati obilazak mesta i obaviti prijava za različite kurseve.

Na kraju, otvoreni zeleni prostor nudi privatni parking i stanice za punjenje, a čitava zgrada se inače samostalno napaja zahvaljujući solarnim panelima postavljenim na krovu. Zato se za ovaj originalan prostor u industrijskom stilu slobodno može reći da pruža utočište i dom svim biciklistima u regionu.

izvor: ThePlaceBikeHub

Povezane teme