Radni prostor koji se krije iza vrata ormara?

Sigurno ste i sami kao deca svaki put kada ste otvarali vrata nekog nepoznatog ormara očekivali da ćete otkriti prolaz u drugi svet, Narniju možda.

Kao odrasli, znate da je to nemoguće, pa opet posmatrajući vrata jednostavnog zidnog ormarića koji stoji pred vama, možete li da poverujete da ona skrivaju kućnu kancelariju? Da, možda deluje malo verovatno ali je i više nego istinito jer je Nils Holger Moorman dizajnirao “Der Vorstand” - elegantni zidni ormar koji u sebi skriva kućnu kancelariju.

Tanka crna vrata ormarića otvaraju se po vašoj potrebi i otkrivaju multifunkcionalnu radnu postavku koja stvara prostor za produktivnost, poštujući vaš unutrašnji raspored. Minimalna struktura zida stoji na točkovima koji klize po podu i otkrivaju radni prostor pred vama. Sve deluje poprilično neverovatno jer dobijate na raspolaganje radni sto, sa integrisanim policama za knjige i osvetljenjem iznad glave.

Ovakva jedna radna prostorija daje vam svoj maksimum prilikom rada, minimalno remeteći red u vašem stanu, kada nije u upotrebi. Preklopni “plafon” u vašoj kancelariji stvara osećaj privatnosti koji vas udaljava od koncepta vašeg doma. Prostor vaše nove kućne kancelarije nudi vam i skrivena mesta za punjenje mobilnih telefona i računara. Po želji ako vam je potrebna još veća doza privatnosti sa strane možete da dodate i neku suptilnu zavesu.

Površine i materijali u pogledu ove kućne kancelarije svedeni su na osnovne – drvo jasena i bež linoleum nalaze se na mestima za odmaranje očiju, dok su crne površine postavljene tako da vam ne odvlače pažnju. Uz dovoljno prostora za odlaganje sa ovakvom jednom kućnom kancelarijom zaista imate savršeno mesto za rad od kuće.

Ž.J.

Izvor: Yankodesign

Povezane teme