Prednosti i mane čuvenih vintage trestle stolova za kućne kancelarije

Trestle stolovi su specifična vrsta nameštaja koju sve češće srećemo u savremenim kućnim kancelarijama.

Naime, reč je o stolu koji umesto klasičnih nogara ima sa jedne i sa druge strane tri ili četiri nogare povezane prečkom. Cilj je zapravo stvaranje "kozlića" na koji se naslanja radna površina. Ovi stolovi nose u sebi vintage osećaj i vezuju se za period srednjeg veka, kada su bili opšte korišćeni pre svega zbog lakoće svoje izrade ali i zbog mogućnosti za skladištenje veće količine stvari na njima.

Tokom 16. veka ovaj vrlo jednostavan prikaz stola bio je najčešće korišćen na zapadu, kada je usledio korak ka modernijim varijantama, a znatno laganijim strukturama. Moderne varijante trestle stolova danas ispunjavaju savremene domove, služeći kao savršena dopuna stilskoj kućnoj kancelariji koja teži ka vintage dizajnu. Ako ste se zapitali da li je ovakav sto možda dobra opcija za vas ostanite sa nama u redovima koji slede, jer vam predstavljamo sve njegove prednosti i mane.

PREDNOSTI

Osnovna prednost ovakvih stolova je odsustno nogara na uglovima, što u brojnim situacijama može biti od velike koristi. Druga dobra stvar je mogućnost kombinacije materijala, pri čemu drvene nogare možete da kombinujete sa staklenom ili mermernom radnom površinom, kao i metalne nogare sa drvenom radnom površinom ili onom od kamena. Takođe drvo možete da ofarbate u belu boju i da dobijete vrlo zanimljiv shabby chic radni sto. Svakako prostor koje vam obezbeđuje trestle sto može biti iskorišćen za odlaganje knjga, važnih fascikli i drugih stvari.

MANE

Nažalost postoje i neki manji nedostaci ovih stolova. Stabilnost je glavni nedostatak ovakvih stolova što može biti veliki minus ako vam je potrebna nepomična podloga za rad. Ovakav spoj nogara može vam smetati ako želite da maksimalno privučete stolicu stolu dok sedite. Takođe ako volite minimalističke varijante stolova, ovakvi stolovi nisu najbolji izbor jer su i više nego primetni u prostoru.

Ž.J.

Izvor: Shelterness

Povezane teme