Poslovni prostor otvorenog tipa nalik atrijumu

Britanska krojačka kompanija Piercy & Company kreirala je veliki atrijum u svojoj trospratnoj londonskoj poslovnoj zgradi Mayfair, obezbedivši nastalu prazninu čeličnim stepeništem…

Ova građevina renovirana je kako bi postala komforniji dom svetski priznatog šnajderskog studija, koji u njoj poseduje svoje kancelarije već gotovo dve decenije. Poslovnu zgradu redizajnirao je londonski arhitektonski studio Piercy & Company, koji je dobio zadatak da potpuno izmeni centralu kompanije smeštenu u zgradi art deko stila iz tridesetih godina prošlog veka.

Kako bi izbegli vizuelnu razdvojenost novonastalog atrijumskog prostora, stepenište je projektovano od delikatnih komada belo ofarbanog čelika. Zakrivljeno hrastovo drvo postavljeno je u horizontalnim pločama duž čela stepeništa, ali su gazišta ta koja ih čine dovoljno širokim i nastavljaju lagan prelaz između dveju površina.

"25 Savile Row projekat zasniva se na pronalaženju elegancije u jednostavnim formama i prirodnim materijalima", izjavio je direktor firme Piercy & Company, Stjuart Piersi. "Japanci poseduju predivnu reč za ovo "shibui", a ona se odnosi na praktičnu estetiku jednostavne, suptilne i neometane lepote."

Izbor materijala poseduje ograničenu paletu boja, metalni segmenti ovog poslovnog prostora finiširani su belom bojim, zidovi su akcentovani hrastovim panelima, a nameštaj je kreiran od braon kože i tan kamena. Površine besprekornih bronzanih i staklenih vrata i prozora dizajnirane su od strane Piercy & Company i poseduju originalne proporcije prozorskih otvaranja art deko stila.

Svaki sprat poseduje neformalne prostore za neometan rad, ali i druženje, uključujući sale za sastanke, upravne kancelarije i prostorije za odmor i relaksaciju. Zastakljena ekstenzija na prvom spratu smestila je zimsku baštu, sa stolom i stolicama, namenjenim informativnim kolegijalnim sastancima.

N.Đ.

Izvor: Dezeen

Povezane teme