Poslovni prostor koji podseća na trup broda

Crni geometrijski volumen koji podseća na brod definiše ove prostrane kancelarije Sidewalk Labs u Torontu, gde kompanija koja je u vlasništvu Google kompanije planira ambiciozan "grad budućnosti".

Dizajnirane od strane lokalnog studija Lebel & Bouliane, kancelarije Sidewalk Labs u Torontu se nalaze u okviru nekadašnjeg pogona za preradu ribe u Torontu, Port Lands, industrijskoj zoni pored jezera Ontario.

Radni prostor površine 1.393 kvadratnih metara pruža bazu Sidewalk Labs u Njujorku, koju vodi Google-ova matična kompanija Alphabet - osnova za istraživanje i eksperimentisanje sa urbanim inovacijama za high-tech oblast koje će se najverovatnije graditi u blizini.

Prvi put predložen u oktobru 2017. godine, pametni distrikt će uključiti potpuno drvene zgrade i rekonfigurabilni sistem popločavanja ako bude odobren.

Dvospratna kancelarija je nazvana 307, po adresi 307 Lake Shore Boulevard East. Eksterijeri zgrade su obojeni u plavo sa šarenim ilustracijama umetnika Sesila Gariepia iz Montreala, dok enterijeri imaju osećaj industrijskog stila.

Tokom renoviranja skladišta, Lebel & Bouliane su decenijama ljuštili slojeve modernih nadogradnji, da bi otkrili originalni karakter postrojenja za preradu ribe. Sve u svemu, kancelarije nude kombinaciju prostranih i intimnih prostora za rad, sa izloženim strukturnim elementima i novim oblicima šperploče.

Prostori otvorenog plana imaju visoke tavanice, betonske podove, bele zidove i crne i mornaričke akcente - obezbeđujući prazno platno za Sidewalk Labs kako bi testirali svoje ideje i razvili inicijative.

U jednoj oblasti, XXL Workshop Space, nalazi se područje za testiranje novih projekata i prototipa.

Trenutno je instaliran modularni sistem popločavanja koji je tim osmislio u saradnji sa italijanskim arhitektom Karlom Rattžijem. Prozori od poda do plafona okružuju veliki sto sa šperpločom koji služi kao kolaborativni radni prostor.

Prostoru dajuju jedan mekši izgled biljke i drveni paneli na plafonu. Druga prostorija je još prostranija sa dvostruko visokim tavanicama definisana je velikom, crnom geometrijskom zapreminom.

Jedinica "podseća na brodski trup koji posreduje između mirnijih poslovnih prostorija i i prostora gde je rad aktivniji", navodi se u opisu.

Stepenice vode ka delu koji je pogodniji  nezavistan rad u mirnijem okruženju. Sivi podovi i tamno plavi zidovi čine prostor intimnijim i privatnijim. Projekat je upotpunjen kuhinjom, prostorijama za sastanke grupe, salom za sastanke, prostorima za proveru i pregled, kao i velikim dvorištem na otvorenom.

Sidewalk Labs radi u partnerstvu sa lokalnom zajednicom i organizacijom Waterfront Toronto u cilju realizacije Sidewalk Toronto.

N.V.T.

Izvor Dezeen

 

 

Povezane teme