Opremanje poslovnog prostora: odakle početi?

Izgled vašeg kancelarijskog prostora može imati veliki uticaj na vaše klijente, kao i na zaposlene...

Kancelarijski prostor treba da predstavi sliku poverenja, profesionalizma i nadasve korektne radne sredine kako bi vaše osoblje i klijenti dobilii najbolje iz odnosa i okruženja. Ostavljanje dobrog utiska na klijente jedan je od ključnih razloga da pravilno opremite kancelarijski prostor. Odvojite trenutak i pokušajte da sagledate vašu kancelariju očima drugih ljudi.

Možete da dobijete dobru ideju o tome kako tačno vaš kancelarijski prostor može pomoći ili ometati vaše poslovanje. Reprezentativan radni prostor može zapravo biti potencijalni dogovor za neke klijente, ili alternativno može da vam pomogne u ostvarenju vaših poslovnih snova. Ne samo da treba da uzmete u obzir način na koji vaša stvarna kancelarija izgleda, takođe treba da razmotrite kako sama zgrada predstavlja vašu kompaniju.

Udoban kancelarijski prostor sa zelenim plafonom i drvenim nameštajemphoto: Claude-Simon Langlois

Ukoliko imate modernu, dobro dizajniranu kancelariju u oronuloj zgradi, to takođe može veoma štetno uticati na vaše poslovanje.Kada planirate vaš kancelarijski prostor prošetajte kroz zgradu i sagledajte sve stavke, pogledajte sa čime su sve klijenti suočeni kada uđu u zgradu. Prostor napolju takođe treba da bude reprezentativan, čist i stvori dobar utisak od trenutka kada klijent dolazi kod vas.

Unutar oblasti prijema, prostor treba da bude slobodan, bez nereda, efikasan, sa poslovnim i gostoljubivim osećajem.Male stvari kao što su boje mogu dramatično ulepšati i napraviti pozitivne promene. Izaberite šemu boja za vašu kancelariju pažljivo, jer boje mogu projekovati pozitivan uticaj. U izboru boja za vaš poslovni prostor od velike koristi vam može biti i feng šui.

Kada izaberete prave boje, razmislite o nameštaju u vašoj kancelariji. Ne samo da mora da bude udobna za vas i vaše osoblje, već mora da spreči probleme kao što su naprezanje očiju i bolovi u leđima. Nameštaj mora da izgleda profesionalno, moderno i da bude namenjen svakodnevnoj upotrebi. Nameštaj takođe ostavlja jak utisak na klijente.

Veliki grafit na zidu u kancelarijskom prostoru je dobar način da privučete pažnju saradnikaphoto: Shai Gil

Ukoliko je vaša kompanija jedinstvena, možete inkorporirati prilagođeni nameštaj za vaš poslovni prostor, a svojim logotipom pokazati svoj korporativni identitet. Kancelarijama je neophodan prostor za skladištenje, jer će u suprotnom vaš prostor ostaviti pogrešan utisak na klijente. Kancelarije bez prostora za skladištenje izgledaju neuredno.Ispravan sistem datoteka ili ormara će pomoći da se održi profesionalni i organizovani izgled.

Uverite se da imate prostor koji se može koristiti za privatne sastanke takođe. Osvetljenje je veoma važno u svakoj kancelariji, jer vam omogućava da radite dobro i može stvoriti atmosferu koja će inspirisati klijente i osoblje. Stvorite dobru ravnotežu između dnevnog i veštačkog osvetljenja.

Poslovni prostor dekorišite lepim slikma, umetničkim delima, biljkama ili dobro dizajniran logo kompanije postavljen dobro, može pretvoriti jednoličnu kancelariju u zanimljiv i živ poslovni prostor.

Udoban kancelarijski prostor ispunjen svetlim drvetom i zelenim biljkamaphoto: Ulysse Lemerise @ OSA

Povezane teme

01.06.2024 Office

Elegantni radni sto u kućnoj kancelariji

Kroz pažljiv odabir dimenzija, materijala, detalja i udobnosti, možete stvoriti elegantno radno okruženje koje odražava vašu ličnost i inspiriše vas da budete najbolja verzija sebe...

29.05.2024 Office

Savršena kućna kancelarija ispod stepeništa

Pored toaleta i prostora za pranje veša, deo ispod stepeništa takođe može postati veoma lepa kućna kancelarija, potpuno funkcionalna i komforna za rad.

26.05.2024 Office

Čista i dobro osvetljena kućna kancelarija je pola uspešno obavljenog posla!

Prioritetizovanjem čistoće i prirodne svetlosti, možete stvoriti radno okruženje koje podržava vaš profesionalni i lični uspeh.

23.05.2024 Office

Savršeno radno okruženje

Dobro dizajniran kućni kancelarijski prostor ne samo da povećava produktivnost, već i poboljšava mentalno zdravlje. Kreiranje boljeg radnog okruženja kod kuće podrazumeva kombinaci...

20.05.2024 Office

Koje biljke su za kancelariju?

Uvođenje biljaka u vaš kućni kancelarijski prostor ne samo da ulepšava prostoriju, već poboljšava kvalitet vazduha, smanjuje stres i podstiče kreativnost.

17.05.2024 Office

15 inspirativnih ideja za uređenje male kućne kancelarije

Bez obzira da li ste slobodni umetnik ili radite na daljinu, kreiranje funkcionalne i inspirativne kućne kancelarije u malom prostoru je od suštinskog značaja.

14.05.2024 Office

Sive kućne kancelarije kao oaza stila

Kada se radi o kućnim kancelarijama, veliki broj boja i tonova nam je na raspolaganju, ali je najmodernija i najpopularnija boja nesumnjivo siva. Siva boja je i dalje jedina koja o...

11.05.2024 Office

5 razloga zašto su neutralne boje idealne za kućnu kancelariju

Dok živahne nijanse mogu delovati privlačno, postoje snažni argumenti u korist neutralnih boja. Evo pet ubedljivih razloga zašto su neutralne boje najbolji izbor za kućnu kancelari...

08.05.2024 Office

Police u kućnoj kancelariji za lakši rad i organizovanost

Kućne kancelarije lagano se penju ka samom vrhu i postaju najvažniji prostor u jednom savremenom domu. Ako ste i sami, poput mnogih od početka pandemije radili od kuće, kućna kance...

05.05.2024 Office

Uz dovoljno mašte, svaki kutak u domu može postati kućna kancelarija

Male kućne kancelarije mogu izgledati kao izazov za dekoraciju, ali zapravo pružaju priliku za kreativno iskazivanje i maksimalno iskorišćenje prostora.

30.04.2024 Office

Kako da učinite da se vaša kućna kancelarija – oseća kao kod kuće

Kako biste se osećali nadahnuto dok radite, potrebno je da svoje kućno radno okruženje ispunite detaljima koji podstiču vašu kreativnost.