Nova kancelarija Airbnb-a u Londonu

Pogledajte kako izgleda kancelarija centralne londonske kompanije Airbnb.

Kancelarija sa svojim jedinstvenim imenom, The Stoa&the Flora, zauzima čitav sprat zgrade u Klarkenvelu, istorijskoj četvrti Londona. Ovo je treći zajednički projekat Threefold Architects i Airbnb-a.

U novoj filijali kompanije odlučili su da napuste uobičajenu estetiku brenda i razviju unutrašnjost, zasnovanu na mišljenju zaposlenih.

„Skoro odmah po završetku završnih radova sproveli smo anketu među zaposlenima,“ rekao je direktor kompanije Threefold Architects. - Tada smo naručili digitalnu analizu zaposlenosti koja pokazuje kako i kada se koriste određeni poslovni prostori, konferencijske sobe i javne površine. Ovo nam je omogućilo da shvatimo koji bi oblik kancelarijskog prostora bio najefikasniji za Airbnb." Kao rezultat toga, arhitekti su smislili neobičan raspored, u čijem je središtu pokriven hodnik od valovitih drvenih panela sa vratima. Podseća na galeriju trijema, poznatu u drevnoj arhitekturi, sa nekoliko redova stubova.

Skladišta za odlaganje i siva klupa sedišta ugrađeni su u udaljeni zid valovite galerije. Drvene daske se postavljaju između prednjih,  konstrukcija, kako bi se opremile površine za stajanje. Strop duž čitavog hodnika isprekidan je nizom sfernih sijalica u sredini. Čitava struktura se nadovezuje na glavni kancelarijski blok, koji sadrži kuhinju, konferencijske sale i nekoliko privatnih kabina na kojima zaposleni mogu sigurno raditi sami. Preostale tri etaže su organizovane na takav način da stvaraju atmosferu, kao na drevnom rimskom forumu - trgu na kojem se okupljalo gradsko stanovništvo. Pregrade su predmeti nameštaja, bilo da su to dugački uobičajeni stolovi ili mekane sofe i fotelje.

foto:elledecoaration.ru

M.L.

Povezane teme