Nova Google kancelarija u Los Anđelesu

Kancelarije Google giganta u celom svetu su sjajan izvor inspiracije sa svake tačke gledišta, stavljajući veliku pažnju od istorijskog značaja i korisničkog iskustva.

Jedan od najnovijih dodataka je Google-ova kancelarija u Los Anđelesu, koja je sagrađena unutar ogromnog drvenog hangara, od 750 kvadrata sa velikim istorijskim značajem. Hangar je izgrađen 1943. za smeštanje aviona Hercule IV koji je bio poznat i kao Spruce Goose, a za transformaciju su bile zadužene arhitekte ZGF studija.

Oni su odlučili da naprave zgradu unutar zgrade, pa su izgradili četverospratnu kancelarijsku površinu unutar drvenog hangara, pazeći da prirodna svetlost prodre na svaki nivo i da stave naglasak na veličinu građevine i njen istorijsku značaj.

Nova Google kancelarija sastoji se od radnih prostora, sala za sastanke, događanja, kafeterije i raznih drugih prostora.

Sve je smešteno u restauriranom drvenom okviru, sa atraktivnim umetničkim instalacijama i raznobojnim nameštajem raspoređenim po nivoima.

Kompletan dizajn je savremen i činjenica da postoji ogroman drveni hangar koji pokriva sve poput kupole ima samo pozitivne efekte na kancelariju. I to nije sve.

Neke od konferencijskih sala imaju nazive inspirisane vazduhoplovstvom, a mnoštvo ukrasa i umetničkih dela prati istu temu.

N.V.T.

Izvor Homedit

 

 

Povezane teme