Najslađi kancelarijski prostor je onaj koji se fokusira na čokoladu!

I ne samo najslađi, već i jednako šaren i zadivljujuć ambijent u centru Istanbula koji pripada kompaniji Barry Callebaut.

A kako vam je verovatno već poznato, reč je o vodećem svetskom proizvođaču vrhunskih, visokokvalitetnih čokolada i proizvoda od kakaa. Čokoladna akademija, koja u prvi plan stavlja vrednost nabavke sirovina kao i proizvodnju najfinije čokolade, odlučila je da za svoj dom u Turskoj izabere unikatno predstavništvo koje se fokusira na ono najvažnije – čokoladu!

photo: İbrahim Özbunar

Namera dizajnera bila je jasna: izbeći koncentrisanje na ostale brendove i već viđene smernice. Samim tim, omogućeno je stvaranje okruženja koje odgovara raznovrsnim proizvodima koje kompanija Barry Callebaut svakodnevno prezentuju tržištu. Ukusne boje, inspirativni oblici i nadasve elegantne poslastice – sve je to poslužilo za stvaranje luksuznog i specifičnog arhitektonskog okruženja kada je ova kancelarija u pitanju.

Na ovaj način, u prvi plan je stavljena važnost projekta koji je osmišljen tako da se svaki posetilac već sa ulaznih vrata može diviti njegovoj čaroliji. Fokusiran na najefikasniji raspored radionice, prostor je dizajniran tako da u prvi plan ističe važnost higijenskog okruženja sa svetlim, prijemčivim i veselim bojama.

Bilo kako bilo, ova kancelarija je pravi dokaz da je dobar ukus najbitniji faktor kada je dizajn enterijera u pitanju.

Povezane teme