Najšarenija i najrazigranija kućna kancelarija na svetu

Kako dizajnirati lep i funkcionalan radni prostor unutar svog doma?

Šareni i živopisni prostori su neverovatni za sve one koji inspiraciju pronalaze u bojama. Navikli smo da vidimo šarene kuhinje, dnevne (pa čak i spavaće) sobe, ali kućne kancelarije su prilično retka stvar. Odlučili smo da vas inspirišemo lepim i živopisnim radnim prostorom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. 

Nekadašnja biblioteka igračaka smeštena u velikom stanu pretvorena je u kućnu kancelariju sa dizajnerskim nameštajem i puno brazilskog stila. Dizajneri su imali lep i zabavan posao, ali i izazov da uravnoteže ogroman izbor umetničkih i dizajnerskih dela – raspoređenih uglavnom na dve police – sa paletom boja zelene, žute i plave.

Mala kućna kancelarija sa šarenom tapetom koja služi kao akcentni zidphoto: Rafael Renzo

Ako se pitate koji to stilovi dekoracije uopšte odgovaraju šarenim kućnim kancelarijama, reći ćemo vam da to zavisi od vaše početne ideje. Šarena kućna kancelarija može biti različita: primera radi, može biti moderna, maksimalistička, eklektična ili opremljena u boho stilu. Naravno, uvek možete isprobati i druge stilove, ali uključivanje mnogo boja i uzoraka u njih može biti znatno teže.

Kao i u slučaju kancelarije koju vidite na slici, savet je da kreirate šemu boja koja vam se dopada - vodite računa da ona uključuje nekoliko različitih nijansi, a omiljenu nijansu slobodno maksimalno naglasite. Izbor je u potpunosti na vama zato birajte ono što vas čini srećnim i zbog čega ćete se rado vraćati u svoju malu radnu zonu.

Odaberite nameštaj i predmete za svoju kancelariju u skladu sa stilom prostora ili ako je u pitanju maksimalistički ili eklektičan prostor, pomešajte ih sve. Uključite neki prelepi dekor – umetnička dela, biljke, statue, prelepe lampe i druge stvari jer šarenu kućnu kancelariju čine neobični detalji.

Ne samo da možete dodati boju, već poput ovog prostora, možete odabrati štampanu tapetu sa nekim vama posebno dragim uzorkom ili šarom koja će ujedno koristiti kao akcentni zid. Ipak, imajte na umu da previše šareni prostori nisu dobra ideja jer vam mogu odvući pažnju i sprečiti da radite i razmišljate. Zato obavezno pronađite savršen balans i obuzdavajte se na vreme.

Kućna kancelarija oslanja se na šarenilo boja i velike drvene policephoto: Rafael Renzo

Povezane teme

10.06.2024 Office

5 dizajnerskih trikova za lepšu i udobniju kućnu kancelariju

Kreiranje kućne kancelarije koja je istovremeno lepa, udobna i funkcionalna postaje sve važnije kako rad od kuće postaje sve prisutniji.

07.06.2024 Office

Biofilni dizajn: unapredite radno okruženje prirodnim elementima

Implementacija biofilnog dizajna u kancelarijama ne samo da povećava zadovoljstvo zaposlenih, već i smanjuje stres, podstiče kreativnost i doprinosi održivom radnom prostoru.

04.06.2024 Office

Inovativni aksesoari za moderne kancelarije

Davno su prošli dani glomaznih, zastarelih kancelarijskih potrepština. Radno okruženje današnjice zahteva elegantne, višenamenske alate koji ne samo da olakšavaju zadatke, već i po...

01.06.2024 Office

Elegantni radni sto u kućnoj kancelariji

Kroz pažljiv odabir dimenzija, materijala, detalja i udobnosti, možete stvoriti elegantno radno okruženje koje odražava vašu ličnost i inspiriše vas da budete najbolja verzija sebe...

29.05.2024 Office

Savršena kućna kancelarija ispod stepeništa

Pored toaleta i prostora za pranje veša, deo ispod stepeništa takođe može postati veoma lepa kućna kancelarija, potpuno funkcionalna i komforna za rad.

26.05.2024 Office

Čista i dobro osvetljena kućna kancelarija je pola uspešno obavljenog posla!

Prioritetizovanjem čistoće i prirodne svetlosti, možete stvoriti radno okruženje koje podržava vaš profesionalni i lični uspeh.

23.05.2024 Office

Savršeno radno okruženje

Dobro dizajniran kućni kancelarijski prostor ne samo da povećava produktivnost, već i poboljšava mentalno zdravlje. Kreiranje boljeg radnog okruženja kod kuće podrazumeva kombinaci...

20.05.2024 Office

Koje biljke su za kancelariju?

Uvođenje biljaka u vaš kućni kancelarijski prostor ne samo da ulepšava prostoriju, već poboljšava kvalitet vazduha, smanjuje stres i podstiče kreativnost.

17.05.2024 Office

15 inspirativnih ideja za uređenje male kućne kancelarije

Bez obzira da li ste slobodni umetnik ili radite na daljinu, kreiranje funkcionalne i inspirativne kućne kancelarije u malom prostoru je od suštinskog značaja.

14.05.2024 Office

Sive kućne kancelarije kao oaza stila

Kada se radi o kućnim kancelarijama, veliki broj boja i tonova nam je na raspolaganju, ali je najmodernija i najpopularnija boja nesumnjivo siva. Siva boja je i dalje jedina koja o...

11.05.2024 Office

5 razloga zašto su neutralne boje idealne za kućnu kancelariju

Dok živahne nijanse mogu delovati privlačno, postoje snažni argumenti u korist neutralnih boja. Evo pet ubedljivih razloga zašto su neutralne boje najbolji izbor za kućnu kancelari...