Mračna & tesna kancelarija postaje živopisno mesto za rad

Nameštaj od šperploče i živopisne boje preovladavaju sedištem jednog od najvećih brazilskih izdavača...

Iako se prvobitbno krenulo u renoviranje samo jednog nivoa, nakon pažljive analize potreba kompanije projekat je proširen na dva sprata. Novi izgled ne samo da je doprineo stvaranju simetrije koju je vlasnik zahtevao kako bi svi urednici mogli imati privatnost za svoje sastanke, već je i maksimalno oplemenio prostor živopisnim izborom boja.

Tako je odlučeno da urednički deo kompanije bude smešten na trećem spratu, dok je marketinška grupa zauzela četvrti. Na oba nivoa stvorena je svetlija i otvorenija atmosfera tako da su nekada mračni i tesni prostori ovim potezom u potpunosti živnuli.

Primera radi, treći sprat je u potpunosti redizajniran uklanjanjem pregrada i stvaranjem centralnog otvorenog područja koje je spojilo radne prostore. Tako su središnju zonu okružile privatne kancelarije zatvorene staklenim zidovima što je pružilo prozirnost i omogućilo prodiranje svetlosti kroz prozore.

photo: Dhani Borges

Svaki nivo takođe ima i svoju kuhinju i trpezariju, a jedan od najzanimljivijih delova ovog kancelarijskog prostora predstavlja trpezarijski sto sa drvenom instalacijom za osvetljenje koja je okačena tačno iznad njega, i u koju se mogu smestiti biljke, odnosno saksije sa biljkama.

Svud po kancelariji primetne su žive boje poput nebesko plave na trećem spratu, i morsko zelene odnosno narandžaste na četvrtom. Šperploča je korišćenja za proizvodnju ugradnog nameštaja i stolova, dok se električni kablovi drže u obojenim cevima koje vode do plafona i čitavom prostoru daju neki poseban šmek.

Izvor: dezeen

Povezane teme