Moderna kancelarija u Barseloni od reciklažnog materijala

Reciklaža je reč koju sve češće spominjemo u poslednje vreme.

Svesni negativnog učinka koji nam je donela prekomerna upotreba plastike, sve više se okrećemo očuvanju prirode i reciklaži određenih materijala. Papir, plastika, metal i staklo spadaju pod materijale koje je moguće ponovo koristiti ukoliko se podvrgnu procesu reciklaže.

Pravo osveženje dolazi nam iz Barselone, gde je projektovana i uređena moderna kancelarija od recikliranog materijala. Sa željom da se doprinese očuvanju životne sredine i omogući ljudima da žive zdravije, nastala je nesvakidašnja kancelarija koja po svojoj funkcionalnosti i estetskom izgledu ni u kom pogledu ne odstupa od ostalih pravljenih na klasičan način.

Čista voda za piće predstavlja jednu od osnovnih ljudskih potreba. Osvrtom na to i omogućavanjem toga u praksi, kao i nenarušavanjem ravnoteže u prirodi, nastaje savršen put za napredak. Ovo je ideja vodilja kompanije Agua Kmzero u čijem je vlasništvu ova reprezentativna kancelarija. Oni su na originalan način hteli da pokažu da je moguće stvaranje funkcionalnog modernog okruženja za rad bez udaljavanja od glavne teme – održivosti eko sistema.

Sama kancelarija se nalazi u industrijskoj zgradi koja je sagrađena 1965. godine. Prilikom njenog uređenja korišćeno je drvo sa belim elementima koje kompletnom prostoru daje širinu i neophodnu svetlost, a sa težnjom da se uklopi u sam stil gradnje, izvorne cigle, drvo i druge površine su sačuvane, dok neobični novi detalji poput raskošnog zelenila dodaju vedrinu prostoru. Kancelarija se sastoji od dva dela, pri čemu jedan služi za upravljanje a druga za sastanke osoblja.

Reciklirani materijali korišćeni su većinom za pregradne zidove i daju prostoru šarmantan izgled. Sam prostor je drugačiji od svega drugog na šta smo do sad navikli. Ispunjen je staklenim zidovima, koji mu daju dozu transparentnosti i ističu težnju ka konekciji među ljudima, s jedne ali i sa prirodom s druge strane.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme