Kancelarija usredsređena na veliko stepenište & narandžasto-plavu boju

Pozivamo vas da zavirite u kancelariju zdravstvene ustanove Signify, prostor koji je u potpunosti usredsređen na veliko čelično stepenište i drvene platforme za sastanke.

Sve to je učinjeno kako bi se stvorilo radno mesto koje bi naglasilo saradnju, povezanost i transparentnost, a da istovremeno zgrada nimalo ne izgubi na svojoj praktičnosti i funkcionalnosti. Da bi se to postiglo, šest spratova kancelarije je podeljeno u niz prostorija oko centralnog jezgra u kome su smešteni i liftovi i prostori za odlaganje stvari.

Na taj način je projekat postigao sve što je i bilo zamišljeno – stvorene su privatne sobe za sastanke, jedna velika sala kao i više improvizovanih zona, od kojih jedna uključuje veliku površinu na sedmom spratu. U tom prostoru smešteno je veliko projekciono platno, a tu se nalazi i deo za odmor i kuhinja. Namera je bila da se stvori transparentnost i pristupačnost, te da se tema dizajna poveže sa zdravstvom i misijom kompanije.

photo: Peter Molick

Pored komunalnog područja nalazi se veliko metalno stepenište koje je u osnovi obogaćeno raznim sedištima kako bi se stvorila žarišna tačka ne samo za pod, već i za kompletnu kancelariju. Ono predstavlja ne samo fizičku već i metaforičku povezanost u celoj firmi, promoviše pristup izvršnog tima dok drvena platforma u njegovom podnožju služi kao dodatni prostor za sedenje, omogućavajući tako velike i opuštene sastanke.

U onim otvorenijim kancelarijskim prostorima obezbeđen je nameštaj za koji se slobodno može reći da je u potpunosti prilagodljiv vrsti sastanka koji se unutra obavlja. Tako ne čudi što se na jednom mestu mogu videti barske stolice za nešto opušteniju varijantu sastanka, a već na drugom – udobne i meke fotelje kao i više privatnih kabina.

Prostorom preovladavaju narandžasta i plava boja – kombinacija koja predstavlja zaštitni znak same kompanije.

Izvor: dezeen

photo: Peter Molick

Povezane teme