Kancelarija u kojoj timski rad postaje uživanje

Novo sedište kompanije Huuuge Games nalazi se u Varšavi, i predstavlja jedan od najbolje iskorišćenih kancelarijskih prostora koje smo imali prilike da vidimo.

Ceo plan ove dobro osmišljene kancelarije je dizajniran u skladu sa odvojenim timskim prostorijama. Zaposleni imaju pristup različitim salama za sastanke, kuhinji sa chillout zonom u centralnom delu tlocrta i fitnes sali. Hladan beton prisutan na plafonima i stubovima zagrejan je ogromnom količinom prirodnog drveta i cigle, dok su zeleni zidovi koji prožimaju čitav prostor obogaćeni neonskim svetlima kako bi dopunili izgled prostora.

Prilikom dizajniranja kancelarije važno je bilo dobiti topao enterijer sa prijatnom atmosferom u stilu potkrovlja, ali onog koje poziva na druženje i saradnju. Shodno tome, dizajn je uključio karakteristične elemente kao što su stakleni zidovi, drveni elementi, završna obrada od cigle i tehnički plafoni sa industrijskim svetlosnim ramovima. Dodatna prednost prostora je i kafić u kome gosti mogu ne samo da uživaju u toplim napicima, već i da se dive prelepom panoramskom pogledu na Varšavu.

Kancelarija je u suštini zamišljena kao prostor sa odvojenim zonama. Tako se u centralnom delu nalazi kuhinja sa delom za odmor i druženje. Ona istovremeno služi i kao multifunkcionalni prostor za ceo kancelarijski tim, ali se može koristiti i za organizaciju različitih vrsta događaja. Oko jezgra zgrade postoji mnogo soba za sastanke u kojima zaposleni mogu obaviti kratak sastanak ili video poziv.

Pored toga, u dizajn radnog prostora ulaze i dve velike konferencijske sale koje se mogu povezati jedna sa drugom u slučaju da sastancima prisustvuje veći broj učesnika. Zaposleni mogu koristiti i fitnes zonu tokom pauze ili posle posla.

Da stvar bude još bolja, kancelarija je opremljena ergonomskim radnim mestima i udobnim salama za sastanke, kao i tihom radnom sobom za rad u punoj tišini i fokusu. Kancelarijske fotelje sa mogućnošću regulacije naslona i lumbalnog dela izabrane su zbog svoje ergonomije, dok je nameštaj dizajniran u toniranim bojama crne i drveta koje se odlično slažu sa ostalim elementima enterijera.

Inspiracija za detalje bili su gradovi u kojima se nalaze ogranci kompanije Huuuge Games. Tako se u jednom delu prostora nalazi konferencijska sala u stilu Las Vegasa, dok je u drugom takozvana “amsterdamska soba” sa okačenim biciklom na zid.

Pored toga, svaka soba za sastanke ima neonsku lampicu sa svojim posebnim imenom na zidu, a mnogo zanimljivih detalja može se naći i u društvenoj zoni koja je u stvari srce ovog poslovnog prostora. Svi ovi sitni akcenti upotpunjuju dizajn prostora i daju mu neponovljiv izgled.

Povezane teme