Kancelarija u Amsterdamu inspirisana talasima

Dizajnirajući kancelariju tekstilnog brenda, studio Beyond Space koristio je kilometre prozirnih zavesa koje imitiraju vodenu površinu.

Dizajnirajući kancelariju za tekstilnu kompaniju Siersema Interieur, Beyond Space je inspiraciju crpeo iz obližnje reke. Dizajneri su koristili oko kilometar prozirne plavo-zelene tkanine kako bi stvorili efekat vodenih talasa na plafonu.

Talasaste zavese takođe pomažu da se cela kancelarija podeli na šest različitih zona. U javnim prostorima dizajneri su zavese učinili što kraćim, dok su ih u privatnim prostorima ostavili dužim. Radne zone za zaposlene, koje se nalaze pored panoramskih prozora, uokvirene su talasastim lukovima. Poluprozirna tkanina omogućava sunčevoj svetlosti da prođe i ravnomerno osvetli kancelarijske prostore. Boja zavesa je dovoljno svetla da ne privlači previše pažnje, dok minimalističkom enterijeru dodaje suptilnu nijansu, podsećajući na boju vode ili leda.

U središtu prostora je kuhinja sa masivnim ostrvom i barskim stolicama. Dizajneri su namerno postavili trpezariju i kuhinju u sredinu, dalje od prozora, jer zaposleni ovde provode najmanje vremena tokom dana, a uveče se kuhinja pretvara u najudobnije mesto u kancelariji.

Povezane teme