Kancelarija prekrivena tkaninom postala nezaboravno mesto za rad

Tačnije, radi se o prostoru koji u sebi objedinjuje i radni ali i izložbeni deo, pa ne čudi što je izabrano ovako jedno originalno dizajnersko rešenje kada je opremanje enterijera u pitanju.

Laserski izrezana tkanina u dužini od gotovo 1km iskorišćena je za uređenje ove interesantne kancelarije smeštene u Amsterdamu. Na momente se čini da se radi o rečnim talasima koji nonšalantno vise sa plafona, a na momente sve podseća na neku pećinu blede plavozelene unutrašnjosti u kojoj kao da su “zarobljeni” radnici.

Šest prostora formirano je od više slojeva ove poluprozirne tkanine, uključujući grupu zasebnih radnih prostora i jednu veću prostoriju za sastanke koja je postavljena tako da se u svakom momentu maksimalno povećava prodor prirodne dnevne svetlosti.

photo: Peter Tijhuis

Tkanina je inače laserski izrezana u različitim dužinama i oblicima kako bi se sprečilo njeno potencijalno habanje – privatnije zone kancelarije uživaju u nešto dužoj varijanti, dok su zavese gotovo prerezane oko komunalnih površina. Zahvaljujući već pomenutoj prozirnosti tkanine omogućeno je blago filtriranje svetlosti u kancelariju i stvaranje različitih slojeva prozirnosti, dok je njena boja takva da istovremeno celokupnom prostoru daje neku suptilnu nijansu koja podseća na neku čudnu kombinaciju vode i leda.

Radni prostori se svakako mogu pohvaliti velikom udobnošću, dok se u središtu zgrade još nalazi i kuhinja zajedno sa većim kuhinjskim ostrvom i visokim stolicama. Centralno mesto je kuhinji dodeljeno iz prostog razloga što zaposleni tokom dana tu provode manje vremena, dok se uveče stvari izokrenu i ona za tili čas postaje najudobnije mesto u kancelariji.

Izvor: dezeen

Povezane teme