Kancelarija obavijena luksuzom poziva na druženje i saradnju

Pozivamo vas da zavirite u nesvakidašnji kancelarijski prostor čuvene indijske kompanije za nekretnine...

Unapređenje životnog stila najsavremenijim stambenim projektima, vrhunskim komercijalnim prostorima i međunarodno stilizovanim maloprodajnim avenijama je glavni cilj kompanije koja je odlučila da i sopstveni prostor dizajnira tako da na svakom koraku odaje osećaj sofisticiranosti i luksuza.

Moderan radni prostor se tako fokusirao na tamne boje, plišane presvlake i kitnjasti dekor koji pozdravlja klijente još na samoj recepciji. Kristalni lusteri dodaju elegantan dodir salonu, a impozantna paleta boja crne i plave nudi mirnu atmosferu i snažnu pozadinu koja omogućava da se teška drvena obloga ističe još sa ulaznih vrata.

Recepcija ustupa mesto glavnom otvorenom radnom prostoru koji krase linearne staze. Biofilne dizajnerske intervencije donose dašak svežeg vazduha u kancelariju. Uz stolove su postavljene saksije, dajući inherentnu toplinu i smirenost prostoru i dodajući svež karakter korporativnoj atmosferi. Veliki prozori duž jedne strane otvorenog radnog prostora usmeravaju pogled ka terasi, a prirodno svetlo preplavljuje kancelariju, minimizirajući pritom potrebu za veštačkim svetlom i stvarajući podsticajno okruženje za saradnju.

photo: Niveditaa Gupta | Studio Photo/Synthesis

Važno je pomenuti da je krovna terasa ovog radnog prostora dostupna iz svakog ugla kancelarije i služi za uspostavljanje snažne veze sa prirodom usred užurbanog grada. Ergonomski raspored radnog prostora, orijentisan oko terase, daje definiciju kancelariji, a da pritom istovremeno zadržava osećaj transparentnosti i otvorenosti.

Da bi se obezbedila privatnost, jedna strana glavnog radnog prostora ima sale za sastanke i kancelarije za šefove odeljenja. Nasuprot staklenom delu sa pogledom na terasu nalazi se više salona, a između njih se nalaze telefonske govornice za privatne razgovore. Privatni hodnik vodi do direktorove sobe, gde velikodušna upotreba teških drvenih obloga i teksturirane kože dodaje definiciju i osećaj autoriteta, dok prozori od poda do plafona pod uglom maksimiziraju prirodno svetlo i nude impresivan pogled na nebodere koji okružuju zgradu.

photo: Niveditaa Gupta | Studio Photo/Synthesis

Mešavina organskih materijala i dekorativnih elemenata, kao što su kristalni lusteri i starinska ogledala, čine ovu prostoriju još privlačnijom, dok je kancelarija generalnog direktora u beloj boji opremljena toplim tonovima drveta i kožom za mek, ali luksuzan dodir.

Kombinujući principe bezvremenskog dizajna sa savremenim sentimentalnostima, ova kancelarija služi kao svojevrsno platno za klijente, uveravajući ih u kvalitet i izvrsnost koju brend može da ponudi. Sa konceptom dizajna zasnovanim na temama fluidnosti i privatnosti, stvoren je prostor koji nije samo raskošan i privlačan, već se i bez napora usklađuje sa imidžom i poslovnim ciljem kompanije.

Izvor: officesnapshots

Povezane teme