Kancelarija ili svemirski brod: prosudite sami!

Dizajn ove kancelarije inspirisan je svemirskim putovanjima, što savršeno odgovara kompaniji koja je fokusirana na budućnost...

Održavanje pozitivnog radnog okruženja pomaže u jačanju morala i produktivnosti zaposlenih. Ali, šta uopšte znači poboljšanje radnog okruženja? Najkraće rečeno, dobro organizovano i lepo uređeno mesto za rad daje svojim zaposlenima dovoljno prostora i privatnosti da odrade svoj posao.

Takva kancelarija automatski postaje udobnija, funkcionalnija i u prvi plan stavlja komunikaciju radnika odnosno razmenu kreativnih ideja koje svakako utiču ne samo na imidž već i na dalji rad kompanije. Drugim rečima: vaše radno okruženje utiče na vaše raspoloženje, volju za radom, mentalno zdravlje i performanse.

Ako zaposleni rade u sumornom kancelarijskom okruženju sa neprijateljski nastrojenim kolegama, verovatno neće imati dovoljno samopouzdanja a ni želje da se povežu sa svojim timom. Zato je stvaranje pozitivnog radnog okruženja ključno za uspeh svake kompanije. Jedan takav primer je kancelarija kompanije Axon koja više podseća na nekakav hi-tech svemirski brod nego na standardno mesto za rad.

Nova i prilično upečatljiva ideja dizajnera imala je za cilj podsticanje kreativnosti zaposlenih. Želja kompanije bila je da smesti svoje zaposlene u jedno potpuno drugačije okruženje - tačnije, na novu planetu. Ovde je na ceni rad, red, disciplina, ali i komunikacija i opuštanje u prostoru koji se stalno menja.

Dizajn kancelarije je inspirisan mnogim naučno-fantastičnim filmovima o putovanju u svemir, što (kod zaposlenih ali i potencijalnih klijenata) stvara osećaj da zaista živimo u budućnosti. Onog momenta kada prođete kroz ulazna vrata, stičete utisak da ste se ukrcali na svemirski brod koji će vas odvesti na drugu planetu.

Pored jednostavnog i funkcionalnog nameštaja, pregradnih panela na kojima se nalaze nazivi planeta, i stakla koje definitivno dominira enterijerom, važno je pohvaliti i dizajn osvetljenja koji je takođe veoma važan faktor u ovom dizajnu. Osim što obezbeđuje osvetljenost za rad, ovo svetlo stvara i poseban vizuelni efekat koji je posebno primetan u momentima dok se zaposleni kreću iz jedne oblasti u drugu.

Na ovaj način, neobična kancelarija inspirisana svemirom dokazuje da se u jednom radnom prostoru može imati najbolje od oba sveta.

Povezane teme

04.06.2024 Office

Inovativni aksesoari za moderne kancelarije

Davno su prošli dani glomaznih, zastarelih kancelarijskih potrepština. Radno okruženje današnjice zahteva elegantne, višenamenske alate koji ne samo da olakšavaju zadatke, već i po...

01.06.2024 Office

Elegantni radni sto u kućnoj kancelariji

Kroz pažljiv odabir dimenzija, materijala, detalja i udobnosti, možete stvoriti elegantno radno okruženje koje odražava vašu ličnost i inspiriše vas da budete najbolja verzija sebe...

29.05.2024 Office

Savršena kućna kancelarija ispod stepeništa

Pored toaleta i prostora za pranje veša, deo ispod stepeništa takođe može postati veoma lepa kućna kancelarija, potpuno funkcionalna i komforna za rad.

26.05.2024 Office

Čista i dobro osvetljena kućna kancelarija je pola uspešno obavljenog posla!

Prioritetizovanjem čistoće i prirodne svetlosti, možete stvoriti radno okruženje koje podržava vaš profesionalni i lični uspeh.

23.05.2024 Office

Savršeno radno okruženje

Dobro dizajniran kućni kancelarijski prostor ne samo da povećava produktivnost, već i poboljšava mentalno zdravlje. Kreiranje boljeg radnog okruženja kod kuće podrazumeva kombinaci...

20.05.2024 Office

Koje biljke su za kancelariju?

Uvođenje biljaka u vaš kućni kancelarijski prostor ne samo da ulepšava prostoriju, već poboljšava kvalitet vazduha, smanjuje stres i podstiče kreativnost.

17.05.2024 Office

15 inspirativnih ideja za uređenje male kućne kancelarije

Bez obzira da li ste slobodni umetnik ili radite na daljinu, kreiranje funkcionalne i inspirativne kućne kancelarije u malom prostoru je od suštinskog značaja.

14.05.2024 Office

Sive kućne kancelarije kao oaza stila

Kada se radi o kućnim kancelarijama, veliki broj boja i tonova nam je na raspolaganju, ali je najmodernija i najpopularnija boja nesumnjivo siva. Siva boja je i dalje jedina koja o...

11.05.2024 Office

5 razloga zašto su neutralne boje idealne za kućnu kancelariju

Dok živahne nijanse mogu delovati privlačno, postoje snažni argumenti u korist neutralnih boja. Evo pet ubedljivih razloga zašto su neutralne boje najbolji izbor za kućnu kancelari...

08.05.2024 Office

Police u kućnoj kancelariji za lakši rad i organizovanost

Kućne kancelarije lagano se penju ka samom vrhu i postaju najvažniji prostor u jednom savremenom domu. Ako ste i sami, poput mnogih od početka pandemije radili od kuće, kućna kance...

05.05.2024 Office

Uz dovoljno mašte, svaki kutak u domu može postati kućna kancelarija

Male kućne kancelarije mogu izgledati kao izazov za dekoraciju, ali zapravo pružaju priliku za kreativno iskazivanje i maksimalno iskorišćenje prostora.