Kako odabrati savršene tapete za kancelarijski prostor?

Kada ukrašavate svoj dom imate određeni stepen slobode...ali ipak, postoje neke zone koje mogu biti prilično ograničavajuće!

Opremanje, organizovanje i ulepšavanje radnih prostorija koje će obezbediti uživanje u svakodnevnom radu postalo je fundamentalno za vrhunski dizajn enterijera. Ovo važi ne samo kada su klasične kancelarije u pitanju, već se pokazalo i kao univerzalno pravilo za rad od kuće. Ukoliko želite da svoj radni prostor opremite u skladu sa najnovijim trendovima, onda su kvalitetne i estetski privlačne tapete idealne za tako nešto.

Tapete spadaju među dekorativna rešenja koja mogu da stvore blagostanje i učine radno okruženje mnogo ugodnijim; bilo u javnim prostorima, privatnim kancelarijama ili kućnom prostoru. I ne samo to, one su idealne i za definisanje odnosno pregradnju prostora, prilagođenu i oblikovanu prema radnim zahtevima.

Možda se pitate zašto biste trebali izabrati tapete umesto klasične boje? Prvo, tapete traju duže - često 15 godina ili više. Takođe, postoji više uzoraka, tekstura i boja koje možete izabrati. Moderne tapete su takođe napravljene od materijala koji se lako čisti, tako da ne morate da brinete i o tom aspektu priče. Ne zaboravimo i to da se većina tapeta danas može praviti odnosno štampati po meri, kao i to da su napravljene od prirodnih i ekološki prihvatljivih materijala.

Zahvaljujući svim tim karakteristikama, tapete zapravo donose čak i u radni prostor svoju „umetničku uzvišenost“ veličine zida, obezbeđujući visok kvalitet i izdržljivost. Njihova grafika se može prilagoditi svim dostupnim materijalima, kao i specifičnim zahtevima svakog projekta, dajući život jedinstvenim, prilagođenim i sigurnim radnim prostorima.

A postoje li uopšte neka pravila kada je odabir savršenih tapeta za radni prostor u pitanju? Generalno gledano većina kancelarija želi da izgleda profesionalno za svoju sadašnju i potencijalnu klijentelu. Međutim, moderna kompanija možda želi da ode dalje od „jednostavnog“. Na primer, ako vodite kreativnu oglasnu agenciju, svetle boje bi mogle da budu pravi izbor za vaše zidove.

Pa ipak, koliko god cool izgledali ti nesvakidašnji i moderni obrasci, oni mogu biti odbojni za vaše tradicionalnije klijente. Ako izaberete tapete sa uzorkom, izbegavajte da na svaki zid okačite drugačiji dizajn, jer će u suprotnom radni prostor delovati neartikulisano i preopterećeno.

Odabir jednog zida za „podebljanje“ je jedinstvena opcija za mnoge kancelarije. Ako ste zabrinuti zbog toga što će vaša klijentela negativno percipirati tapete sa šarama, okačite ih na jedan zid a ostatak kancelarije ostavite neutralnim kako biste izbegli konfliktne dizajne.

Još jedan način da izgled vaše kancelarije bude jedinstven, ali ne previše odvažan je da odaberete teksturirane tapete umesto tradicionalnih ravnih modela. Tekstura će dodati intrigu i dubinu vašim prostorima, čineći da kancelarija izgleda veće nego što jeste.

I na kraju, što se tiče veličine sobe, boje tapeta koje odaberete takođe utiču na iluziju dodatnog prostora. Tamniji tonovi mogu učiniti da mala soba izgleda još skučenije, dok potpuno bela može učiniti da izgleda previše sterilno, veliko i prazno.

photo: archiproducts

Povezane teme