Kad stara štala postane rustična kućna kancelarija

Više slika

Više slika

Ovaj projekat, koji se nalazi na porodičnoj farmi, nastao je iz potrebe za ličnim radnim prostorom daleko od gužve i vreve glavne kuće.

Stara štala koja se koristi za skladištenje u bašti pružila je idealnu priliku da se pretvori u lični radni prostor. U pitanju je mala zgrada koja se sada sastoji od glavnog radnog prostora i prostora za sastanke, kao i od dodatka kuhinje i kupatila sa saunom. Arhitekte su odlučile da sačuvaju i obnove originalnu kamenu konstrukciju i istaknu je kako iznutra tako i spolja kako bi štala zadržala svoju autentičnost.

Loše stanje originalne drvene konstrukcije dalo je dizajnerskom timu priliku da rekonstruiše krov koristeći tri velika drvena okvira, proizvedena od strane majstora iz zajednice Amiša. Prateći lokalne zanatske tehnike, spojevi na rešetkama su izvedeni pomoću drvenih tipli bez lepkova, a kameni zidovi su postavljeni bez upotrebe prividnog maltera.

Novi krov, pokriven kedrovom šindrom, izlazi izvan prvobitnog otiska zgrade i stvara dva trema. Jedan uokviruje glavni ulaz, a drugi štiti veliki otvoreni životni prostor na južnoj strani. Nove drvene rešetke su ostavljene izložene i naglašene dizajnom indirektnog osvetljenja. Zidovi kratkih fasada su otvoreni kako bi se stvorili veliki prozori i doveli u prostor pogled na šumu i susedni potok.

Paleta unutrašnjih završnih obrada je jednostavna i snažna, ograničena na upotrebu drveta, kamena i stakla. Dizajn nameštaja, uključujući i veliki kamin, integriše se sa arhitekturom i dopunjuje je kroz razumnu upotrebu prirodnih vlakana i tekstila.

Rezultat je savremeno i vanvremensko arhitektonsko delo koje će harmonično koegzistirati sa tradicionalnim građevinama u svom okruženju, zaštićeno zauvek zbog svoje vrednosti istorijskog nasleđa.

Povezane teme

04.06.2024 Office

Inovativni aksesoari za moderne kancelarije

Davno su prošli dani glomaznih, zastarelih kancelarijskih potrepština. Radno okruženje današnjice zahteva elegantne, višenamenske alate koji ne samo da olakšavaju zadatke, već i po...

01.06.2024 Office

Elegantni radni sto u kućnoj kancelariji

Kroz pažljiv odabir dimenzija, materijala, detalja i udobnosti, možete stvoriti elegantno radno okruženje koje odražava vašu ličnost i inspiriše vas da budete najbolja verzija sebe...

29.05.2024 Office

Savršena kućna kancelarija ispod stepeništa

Pored toaleta i prostora za pranje veša, deo ispod stepeništa takođe može postati veoma lepa kućna kancelarija, potpuno funkcionalna i komforna za rad.

26.05.2024 Office

Čista i dobro osvetljena kućna kancelarija je pola uspešno obavljenog posla!

Prioritetizovanjem čistoće i prirodne svetlosti, možete stvoriti radno okruženje koje podržava vaš profesionalni i lični uspeh.

23.05.2024 Office

Savršeno radno okruženje

Dobro dizajniran kućni kancelarijski prostor ne samo da povećava produktivnost, već i poboljšava mentalno zdravlje. Kreiranje boljeg radnog okruženja kod kuće podrazumeva kombinaci...

20.05.2024 Office

Koje biljke su za kancelariju?

Uvođenje biljaka u vaš kućni kancelarijski prostor ne samo da ulepšava prostoriju, već poboljšava kvalitet vazduha, smanjuje stres i podstiče kreativnost.

17.05.2024 Office

15 inspirativnih ideja za uređenje male kućne kancelarije

Bez obzira da li ste slobodni umetnik ili radite na daljinu, kreiranje funkcionalne i inspirativne kućne kancelarije u malom prostoru je od suštinskog značaja.

14.05.2024 Office

Sive kućne kancelarije kao oaza stila

Kada se radi o kućnim kancelarijama, veliki broj boja i tonova nam je na raspolaganju, ali je najmodernija i najpopularnija boja nesumnjivo siva. Siva boja je i dalje jedina koja o...

11.05.2024 Office

5 razloga zašto su neutralne boje idealne za kućnu kancelariju

Dok živahne nijanse mogu delovati privlačno, postoje snažni argumenti u korist neutralnih boja. Evo pet ubedljivih razloga zašto su neutralne boje najbolji izbor za kućnu kancelari...

08.05.2024 Office

Police u kućnoj kancelariji za lakši rad i organizovanost

Kućne kancelarije lagano se penju ka samom vrhu i postaju najvažniji prostor u jednom savremenom domu. Ako ste i sami, poput mnogih od početka pandemije radili od kuće, kućna kance...

05.05.2024 Office

Uz dovoljno mašte, svaki kutak u domu može postati kućna kancelarija

Male kućne kancelarije mogu izgledati kao izazov za dekoraciju, ali zapravo pružaju priliku za kreativno iskazivanje i maksimalno iskorišćenje prostora.