Dosadno industrijsko potkrovlje postalo vesela kancelarija

Pogledajte fantastičnu transformaciju starog industrijskog potkrovlja u nove kancelarije tehnološke kompanije sa sedištem u Barseloni...

Ova vesela kancelarija je dokaz da se čak i ogromne i zapuštene prostorije lako mogu pretvoriti u zone za rad i druženje, samo ukoliko se odabere adekvatan nameštaj u cilju poboljšanja njihove svestranosti. Čini se da pojam “kancelarija” danas više nikoga ne asocira na sive i dosadne prostore u kojima ljudi provode većinu dana - sada je pojam kancelarije mnogo širi i čvršće je vezan za čula. To je odnos prema poslu i produžetak naše aktivnosti tokom dana, prostor za interaktivnost i saradnju, društveni život, kolektivni nastup i individualni rad.

Sve to je u ovom slučaju omogućio mnogo fleksibilniji i svestraniji prostor u kome se, nakon renoviranja, može sa podjednakom efikasnošću raditi istovremeno kako individualno tako i timski. Zahvaljujući udobnom okruženju sa motivišućim dizajnom, španska firma je sada u stanju da privuče ljude, kao i da neguje njihov entuzijazam, kreativnost i timski rad.

Nove metodologije rada takođe zahtevaju agilnije i fleksibilnije prostore, pa je stvoreno jedno moderno profesionalno okruženje u kome se svi osećaju prijatno. Prostor, koji ima više od 300 kvadratnih metara može da primi do 50 ljudi. Unutra, visoki plafoni i krovni prozori filtriraju prirodno svetlo, dok vas susedna terasa poziva da se saživite sa okolinom i uživate na otvorenom.

U unutrašnjosti su kreirane zasebne oblasti, čuvajući vizuelni kontinuitet u materijalima i bojama, u kombinaciji sa biljnim elementima koji omogućavaju integraciju biofilnog dizajna u radni prostor. Grafički resursi su tu da bi lako objasnili šta kompanija radi i koje su njene vrednosti. U ovom slučaju, dizajneri su se obratili ilustratoru Maru Toranu da napravi crteže naslikane direktno na nepravilnim zidovima, koristeći žutu boju kao ekspresivnu osnovu, u kombinaciji sa nameštajem za kohezivan izgled.

Isti tonovi su preslikani na kancelarijske stolice koje opremaju otvorene radne prostore i ostrvo koje se, poput polumeseca, sastoji od kolekcije mekih sedišta, favorizujući udobnost i razgovor. Ostatak nameštaja raspoređen je tako da omogućava stvaranje pomoćnih prostora na različitim mestima u objektima u kojima klijenti mogu popiti kafu ili imati neformalni sastanak, u zavisnosti od potreba svakog projekta.

Izvršne kancelarije su odvojene gvozdenom i staklenom strukturom koja drži njihov enterijer na vidiku. Isti asortiman je takođe uključen u otvorenu kuhinju, koja je prirodno integrisana sa predviđenim radnim prostorom objekta. Zabavni i raznovrsni komadi nameštaja su ovde korišćeni kako bi se lako opremila kancelarija, a istovremeno različitim prostorima dao i onaj poseban, originalan šmek koji bi svako redno mesto trebalo da ima.

Izvor: archiproducts

Povezane teme