Domaćinska atmosfera kancelarije spojene sa prirodom

Kancelarija čuvene kompanije Nestle u Lisabonu je pravi dokaz da radni prostor ne mora biti sterilan, uštogljen i siv. Naprotiv!

Upravo je želja da se podstakne osećaj zajedništva i interakcije sa prirodom vodila dizajnere koji su radili na renoviranju portugalskog predstavništva kompanije Nestle. Kao što ćete i sami videti, ovaj kancelarijski prostor na trenutak deluje kao velika i prilično ležerna dnevna soba koja zaposlenima omogućava da se osećaju kao kod svoje kuće.

U dizajnu zacrtanom za novi prostor, ističu se tri različite ključne oblasti: zone za prijem klijenata, društvene zone i radne zone. Zona za prijem nalazi se u distributivnom jezgru koje obuhvata različite nivoe i dva krila kampusa, i zapravo predstavlja produžetak eksterijera. Na ovaj način priroda ulazi u unutrašnjost kancelarije kako bi zaposlenima ponudila jedinstvenu atmosferu.

photo: officesnapshots

Poslovne jedinice su organizovane više različitih zona, pri čemu se pri projektovanju novih prostora uzelo u obzir povećanje korisne površine kroz optimizaciju postojeće zgrade. Na ovaj način postignuto je stvaranje više različitih kolaborativnih i cirkulacionih prostora kao i veća udaljenost između radnih stanica.

U okviru ogromnog prostora koji su imali na raspolaganju, dizajnerski tim je prihvatio izazov izvođenja zaposlenih napolju, što je rezultiralo zelenom površinom u kojoj se nalaze staze za trčanje, bašte sa povrćem, ali i Garden Bok – modularna i raznovrsna zgrada sa nekoliko delova prostora za saradnju, koja se proteže do bašte i ima nekoliko mesta za sedenje za opuštanje i uživanje na otvorenom.

izvor: officesnapshots

Povezane teme