Dobro osvetljenje, puno pregrada i još više zelenila: ova kancelarija ima sve što je potrebno

Više slika

Više slika

Raznovrsnost, kreativnost i drugačija, jedinstvena atmosfera su glavne karakteristike ovog inspirativnog radnog okruženja.

U pitanju je kancelarija visokotehnološke kompanije iza koje stoji ideja o stvaranju svestranog prostora koji će obezbediti udobno, efikasno i privlačno radno okruženje za sve veći kapacitet zaposlenih. Dizajn kombinuje industrijsku podzemnu atmosferu sa toplim i živahnim motivima pa se tako, na primer, ispred tamnih aluminijumskih sistema i sivog poda mogu videti cigle kao sasvim neočekivani element moderne kancelarije.

U skladu sa kreativnom visokotehnološkom kompanijom, dizajneri su u prostor integrisali i nekoliko posebnih karakteristika kao što je, primera radi, telefonska govornica koja služi kao neka vrsta ispovedaonice gde zaposleni mogu podeliti sve što im leži na srcu, tačnije - u mislima. Da stvar bude zabavnija, na kraju svake godine najbolji segmenti se montiraju u muzički spot: zabavan suvenir koji sumira proteklu godinu.

Posmatrano sa dizajnerske strane, svi koji su radili na ovom projektu morali su da pođu od nule, tačnije od jednog potpuno demontiranog prostora koji nije sadržao nikakve pregrade niti niske plafone. Iz te "nule" ubrzo je nastao niz prostora koji imaju sistem veza između sebe i koji se ne otkrivaju odjednom, već u fazama. Staklene pregrade, zidovi od cigle i dobra odvojenost privatnih radnih zona su ono što predstavlja okosnicu dizajna - onu koja daruje osećaj otvorenosti a ujedno propušta veliku količinu dnevne svetlosti u kancelariju.

Motiv vegetacije se ogleda u nekoliko delova kancelarije; u radnim prostorijama i u kuhinji, a posebno iznad prostora za jelo gde je ugrađena mreža za spuštanje plafona kojoj je dodata kako bi se prostoru darovao dinamičan i živahan izgled. Na ovaj način stvoreno je živo, prirodno okruženje u srcu urbanog prostora, ali sa merom. Pored biljaka korišćeni su i drugi motivi: zelena boja zidova kao i kuhinja koja je takođe kreirana u nijansama zelene.

Da bi se maksimalno iskoristila prirodna svetlost, većina prostorija je dizajnirana oko kućišta zgrade i velikih prozora. Centralna sala za sastanke dizajnirana je u srcu prostora i graniči se sa manjom kancelarijom kroz koju prirodno svetlo prodire u veću. Napravljena je pregrada koja razdvaja funkcije, dok otvoreni prostor u centru kancelarije služi kao efektna i prijatna radna zona za parove koji sede jedan naspram drugog.

Svi ojekti u ovom prostoru, nameštaj i tekstil pomažu da se stvori savršena akustika u otvorenim prostorima. Iznad svake radne stanice napravljeni su metalni plafonski nosači, dok su stolarski elementi izrađeni od kombinacije hrastovog drveta, panela farbanih u crnu nijansu i proširenih mreža.

Na kraju, ne zaboravimo da pomenemo i osvetljenje koje se takođe koristi kao alat za definisanje funkcija i stvaranje posebne atmosfere. Plafonska svetla vešto su kombinovana sa ostalim rasvetnim telima kako bi se stvorio osećaj ulične rasvete, dok je ostatak prostora ispunjen prijatnim ambijentalnim svetlom. Ovo je ujedno poslužilo da se bolje definišu različite funkcije u ovom radnom prostoru i da se kroz osvetljenje ispriča posebna priča o njemu.

Povezane teme

09.02.2024 Office

Saveti za stilizovan radni prostor bez velikih troškova

Da biste ostali motivisani i omogućili efikasan tok posla, neophodno je imati kancelarijski prostor koji je u isto vreme i elegantan i uverljiv.

06.02.2024 Office

Kućne kancelarije koje spajaju funkcionalnost i estetiku

Otkrijte kako moderni dizajn kućnih kancelarija uspešno objedinjuje ove dve važne komponente, stvarajući harmoničan ambijent koji podstiče radnu efikasnost i estetsko zadovoljstvo.

03.02.2024 Office

Plava boja je savršen izbor za zidove vaše kućne kancelarije, a evo i zašto

Plava boja je svestrana i podsticajna opcija za moderne kancelarije koja ne samo da lepo izgleda, već i obezbeđuje bolji fokus i jača kreativnost zaposlenih.

31.01.2024 Office

Provereni saveti za odabir savršenog tepiha za vašu kućnu kancelariju

Pažljiv odabir tepiha postaje važan korak ka stvaranju uravnoteženog i ugodnog radnog prostora unutar vašeg doma.

28.01.2024 Office

5 saveta za dizajn kućne kancelarije u modernom vintage stilu

Ovaj prostor nije samo radni kutak, već svojevrsna vremenska mašina koja nas vraća u doba kada su stvari imale poseban šarm i karakter.

25.01.2024 Office

Optimalna udobnost u najmanjem radnom prostoru

Bilo u dečijoj sobi, kao uobičajena radna stanica za sedenje ili kao stojeći sto, ovo je fleksibilno rešenje za bilo koju radnu visinu i nudi optimalnu udobnost u najmanjim prosto...

22.01.2024 Office

10 zanimljivih ideja za bolju organizaciju male kućne kancelarije

Kroz pažljiv izbor nameštaja, boja, svetlosti i organizacionih rešenja, možete stvoriti prostor koji ne samo da optimizuje radne performanse već i odiše estetskom harmonijom.

19.01.2024 Office

Fleksibilni kancelarijski prostori: radna mesta u kojima volimo da boravimo

Koncept dizajniranja fleksibilnih kancelarijskih prostora koji podržavaju inovacije, fokusirani rad i saradnju postaje sve traženiji na pragu nove godine

16.01.2024 Office

Najbolje vrste stajaćih radnih stolova za vašu kućnu kancelariju

Radni stolovi za stajanje smatraju se savršenom opcijom kako biste promenili svoj položaj s vremena na vreme, dok brojni doktori danas naglašavaju da vam ovo pomaže pri izbegavanju...

13.01.2024 Office

4 najbolja saveta za odabir savršene boje za kućnu kancelariju

Najbolji način da donesete prave odluke o dizajnu, jeste da dobro razmislite o svom poslu, a osnovna psihologija boja može vam pomoći u tom izboru.

10.01.2024 Office

Za vašu inspiraciju: najlepše kućne kancelarije sa Instagrama

Pridružite nam se u otkrivanju najboljih kućnih kancelarija koje plene svojom jedinstvenošću, inspirišu produktivnost i dokazuju da radni prostor kod kuće može biti istovremeno fun...