DIY ideje za organizaciju stvari na radnom stolu

Na radnim stolovima se obično nalazi gomila papira, olovaka, spajalica, heftalica i drugih sitnica, koje često netragom nestanu baš kada nam najviše trebaju.

S druge strane, prekomeran broj istih, čak i ako sve redovno koristimo zna da bude problematičan ukoliko za njih ne postoji odgovarajuće mesto. Sa kancelarijskim prostorima u firmama je znatno lakše jer tamo postoje već držači za olovke, pregrade za papire, kutije i fioke za neophodne sitnice. Ali šta je sa radom od kuće?

Pre nego što ćete početi sa svojom avanturom rada od kuće, verovatno niste ni bili svesni da će vam jednog dana zatrebati nešto što zovemo – organizatori radnog prostora. Nisu to neki super heroji, već upravo spomenuti držači olovaka, papira i sl. Da sve bude zanimljivije i lakše, možete ih veoma lako napraviti i sami od stvari koje već imate u kući. DIY ideje za organizaciju stvari na radnom stolu su naša današnja tema.

Uvek možete početi sa nekim manjim projektima, i dok završite sa istim, verujemo da će vam se javiti gomila novih ideja u glavi. Jer tako je to sa Uradi sam aktivnostima. Jednom kada uzmemo stvar u svoje ruke, ništa nam drugo što možemo kupiti u radnji neće biti dovoljno dobro, poput onog što možemo sami da napravimo i prilagodimo svojim potrebama.

Osim toga čak i kad gledanjem u tuđi rad dobijete inspiraciju, personalizovanjem ideje stvarate zapravo ono što samo vama odgovara, a to je i suština DIY projekata. Od jednostavnih držača za olovke koje možete napraviti od kartona, pa sve do zaista inovativnih stvari koje će vam znatno olakšati rad od kuće, uklanjanjem nepotrebnog nereda.

Mogućnosti su neograničene. Bilo da imate staklene teglice, plastične flaše, kartonske kutije ili neke metalne posude, one mogu na vrlo kreativne načine da se pretvore u korisne držače olovaka, makaza i sl. Uz malo boje, kanapa ili pletiva, kao i svih drugih dekoracija po vašoj želji, imaćete uvek na dohvat ruke sve što vam treba za rad bez nepotrebnog nereda. Još ako postoji mogućnost da svoje DIY projekte odložite na police iznad radnog stola, utoliko bolje. Uštedećete dodatni prostor i sebi obezbediti lakši rad.

Ako vam je potrebno malo inspiracije za Uradi sam projekte, naša galerija fotografija vam je na raspolaganju.

Ž.J.

Izvor: Decoist

Povezane teme