Biofilni dizajn kao osnova udobne, dobro organizovane i savršeno osvetljene kancelarije

Više slika

Više slika

Ova ljupka kancelarija ispunjena pastelnim bojama odražava pristup manjeg otpada u skladu sa principima cirkularne ekonomije.

Nekada davno, ova kancelarija sastojala od otvorenih prostora koji su se protezali preko čitavih spratova i mreže uskih hodnika. Uporedo sa prelaskom na hibridni model rada, javila se potreba za preuređenjem prostora i stvaranjem fleksibilnijeg prostora, prilagođenog potrebama pojedinih odeljenja. Radno mesto je trebalo da podstakne kolaborativni rad i spontane sastanke koji grade jače odnose unutar timova.

Ključni izazov je bio da se rešenja za manje otpada, koja nisu vidljiva na prvi pogled, implementiraju u većem obimu. Iskorišćeni su mnogi elementi iz prethodne kancelarije: pretapacirano je nekoliko stotina stolica, ponovo su upotrebljeni stakleni elementi, a maksimalno su iskorišćeni i postojeći plafoni i oprema. U smislu funkcionalnog uređenja, udeo individualnih i co-working prostora odražava odnos između rada na daljinu i rada u kancelariji.

U novoj kancelariji takođe postoji dobar broj mesta za rad u fokusu, gde se može savršeno podesiti intenzitet svetlosti. Postoje i brojne oblasti za saradnju i sastanke sa projektnim stolovima koji grade integritet tima i održavaju odnose između zaposlenih, a otvoreni prostori su odvojeni od njih. Zone za opuštanje, kao što su Zen soba, zelena terasa i dnevni boravak sa bibliotekom, takođe su ugrađene u dizajn.

U srcu redizajna ove neverovatne kancelarije bio je biofilni dizajn, koji ima za cilj da stvori osećaj bliskosti sa prirodom i poboljša blagostanje zaposlenih. To uključuje ne samo ugradnju biljaka, već i prirodno rukovanje svetlošću, uvođenje čulnih iskustava i upotrebu prirodnih materijala koji su proizvedeni na ekološki prihvatljiv način.

Povezane teme

04.06.2024 Office

Inovativni aksesoari za moderne kancelarije

Davno su prošli dani glomaznih, zastarelih kancelarijskih potrepština. Radno okruženje današnjice zahteva elegantne, višenamenske alate koji ne samo da olakšavaju zadatke, već i po...

01.06.2024 Office

Elegantni radni sto u kućnoj kancelariji

Kroz pažljiv odabir dimenzija, materijala, detalja i udobnosti, možete stvoriti elegantno radno okruženje koje odražava vašu ličnost i inspiriše vas da budete najbolja verzija sebe...

29.05.2024 Office

Savršena kućna kancelarija ispod stepeništa

Pored toaleta i prostora za pranje veša, deo ispod stepeništa takođe može postati veoma lepa kućna kancelarija, potpuno funkcionalna i komforna za rad.

26.05.2024 Office

Čista i dobro osvetljena kućna kancelarija je pola uspešno obavljenog posla!

Prioritetizovanjem čistoće i prirodne svetlosti, možete stvoriti radno okruženje koje podržava vaš profesionalni i lični uspeh.

23.05.2024 Office

Savršeno radno okruženje

Dobro dizajniran kućni kancelarijski prostor ne samo da povećava produktivnost, već i poboljšava mentalno zdravlje. Kreiranje boljeg radnog okruženja kod kuće podrazumeva kombinaci...

20.05.2024 Office

Koje biljke su za kancelariju?

Uvođenje biljaka u vaš kućni kancelarijski prostor ne samo da ulepšava prostoriju, već poboljšava kvalitet vazduha, smanjuje stres i podstiče kreativnost.

17.05.2024 Office

15 inspirativnih ideja za uređenje male kućne kancelarije

Bez obzira da li ste slobodni umetnik ili radite na daljinu, kreiranje funkcionalne i inspirativne kućne kancelarije u malom prostoru je od suštinskog značaja.

14.05.2024 Office

Sive kućne kancelarije kao oaza stila

Kada se radi o kućnim kancelarijama, veliki broj boja i tonova nam je na raspolaganju, ali je najmodernija i najpopularnija boja nesumnjivo siva. Siva boja je i dalje jedina koja o...

11.05.2024 Office

5 razloga zašto su neutralne boje idealne za kućnu kancelariju

Dok živahne nijanse mogu delovati privlačno, postoje snažni argumenti u korist neutralnih boja. Evo pet ubedljivih razloga zašto su neutralne boje najbolji izbor za kućnu kancelari...

08.05.2024 Office

Police u kućnoj kancelariji za lakši rad i organizovanost

Kućne kancelarije lagano se penju ka samom vrhu i postaju najvažniji prostor u jednom savremenom domu. Ako ste i sami, poput mnogih od početka pandemije radili od kuće, kućna kance...

05.05.2024 Office

Uz dovoljno mašte, svaki kutak u domu može postati kućna kancelarija

Male kućne kancelarije mogu izgledati kao izazov za dekoraciju, ali zapravo pružaju priliku za kreativno iskazivanje i maksimalno iskorišćenje prostora.