Biblioteka iz sredine prošlog veka postala savremena kancelarija

Obnovljena istorijska zgrada omogućila je stvaranje novog okruženja za kompaniju koja se bavi promovisanjem kulture...

Kancelariju je dizajnirao renomirani arhitektonski studio koji je na sebe preuzeo zadatak da bivšu javnu biblioteku iz sredine veka transformiše u sofisticirano i savremeno sedište. Prilagodljiva ponovna upotreba obeležja iz sredine veka čuva i integriše elemente originalne biblioteke — bezvremensku pozadinu za niz umetnika i kreativaca koje kompanija predstavlja.

Reč je o prostoru na više nivoa koji uključuje 22 privatne kancelarije, 36 radnih stanica, sobe za sastanke, telefonske sobe, wellnes sobu, krovnu terasu, kafić na međuspratu i razne salone. Zamišljen kao „galerija talenata“, prostor bele kutije je posebno dizajniran da prikaže niz umetnika, kreativaca i zabavljača koje kompanija predstavlja.

Goste dočekuje prilagođena recepcija od crnog hrasta inspirisana kretanjem naslaganih vinilnih ploča koje klize po podu tokom sesije slušanja. Nasuprot tome, vertikalni stakleni paneli obojeni u belu pozadinu pružaju elegantnu pozadinu tamnijem, skulpturalnijem stolu. Posetioci se opuštaju na udobnom nameštaju u umirujućoj neutralnoj paleti i naglašenom savremenom umetnošću velikih razmera dok čekaju da budu viđeni.

Na prvom spratu, stakleni sistem okružuje „ram za slike“ u crnoj boji, a najveća sala za sastanke je usidrena u severoistočnom uglu prvog sprata. Akustični gipsani plafoni i rebraste zidne obloge pružaju akustičnu privatnost za digitalne prezentacije i virtuelne konferencije, dok centralni salon obezbeđuje prostor za predfunkcionisanje soba za sastanke na prvom spratu.

Kancelarije agenata opremljene su stolicama i stolovima koji su obloženi hrastovim furnirom i uokvireni plutajućim policama za prikazivanje ličnih i profesionalnih uspomena. Na međuspratu se nalazi prostor za okupljanje zaposlenih, koji se može koristiti za ručkove, proslave i dodelu nagrada. Wellness soba i telefonske sobe su ušuškane ispod ovog dela i tako maksimalno iskorišćavaju prazan prostor. Monumentalno hrastovo stepenište deluje kao glavna tačka cirkulacije do međusprata, i postavljeno je s namerom da podstakne zaposlene da se popnu stepenicama kad god je to moguće.

Kancelarije na drugom spratu imaju zadivljujući pogled na centar grada, a direktno pored otvorenog kancelarijskog prostora nalazi se velika krovna terasa, kompletno opremljena nameštajem tako da predstavlja idealan prostor za organizovanje zabava i drugih događaja na otvorenom, a istorvremeno zaposlenima daje pristup otvorenim radnim prostorima i biofilnom dizajnu.

Povezane teme