4 laka načina da dizajnirate produktivniji prostor za rad

Verovali ili ne, ali nakon određene tačke, produktivnost postaje kontraproduktivna. Postoje li načini da se tako nešto oseti na vreme i što je još važnije – izbegne?

Fleksibilno radno mesto može nam pomoći da uradimo više, radeći manje. Ukoliko ste u toku sa dešavanjima vodećih uspešnih kompanija, onda ste verovatno čuli za ekonomski model 100-80-100 koji teoretizira da je sa povećanom produktivnošću odmornijih zaposlenih moguće postići 100% rada u 80% vremena, što automatski znaći da nema smanjenja plata.

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, zar ne? Pa i ne baš! Dizajneri kancelarija već uveliko rade na tome da preslikaju tehnike iz takozvanih fleksibilnih prostora za saradnju, istovremeno obezbeđujući potrebno povećanje produktivnosti.

Drugim rečima, izgleda da je zaista moguće spojiti lepo, zdravo i korisno, i biti kreativan u okviru predviđenog radnog vremena. Razmišljali smo malo dublje na tu temu, i shvatili da se produktivniji prostor za rad i pomenuti model itekako dobro mogu iskoristiti na gotovo svim radnim mestima, a kako – saznajte u nastavku teksta...

« 1 2 3 4 »

Povezane teme