Skandinavski svemirski brod – kancelarija u pastelnim bojama

Norveški studio Kvistad razvio je inovativan kancelarijski prostor za sedište Bakken & Bæck u Oslu.

Jednobojne sobe od poda do plafona, tekstilne ploče na zidovima, okrugla vrata i živo zelenilo - ovo je novo digitalno sedište Bakken & Bæck u Oslu, koje je dizajnirao norveški studio Kvistad.

„Skandinavski svemirski brod“ - ovako dizajneri opisuju svoj rad ukratko, a to nije daleko od istine: kancelarija zaista izgleda futuristički i moderno! Unutra - neobična kombinacija futurističkih i tradicionalnih skandinavskih detalja, poput prirodnog drveta ili obilje živih biljaka. Kuhinja u kombinaciji sa trpezarijom izvedena je u bledo plavoj boji: sve od kuhinjskog nameštaja, lampi, podova i plafona obojeno je ovom bojom. Jedini izuzetak su sedišta na stolicama, plavi tepih, drveni detalji (šank i pregrade) i keramika sa saksijama unose element vizuelne raznolikosti u ovaj homogeni prostor i čine ga toplijim i udobnijim.

„Podovi, zidovi i plafoni obojeni su istom bojom, što stvara osećaj da je ovde sve napravljeno od istog materijala“, kažu dizajneri. Ova boja nastavlja se i u ostalim sobama: garderoba je ružičasto-koralna, toaletne prostorije su u boji breskve, kabinet je bež, a prostori za dnevni boravak napravljeni su u nijansama crvene boje sa mekim banketima i tapaciranim jastucima u boji terakote. U nekim prostorijama mekani raznobojni tepisi krase ne samo pod, već i zidove.

„Kao u svemirskom brodu, gde astronauti mogu lako hodati ne samo po podu, već i po zidovima“, smeju se dizajneri. Nameštaj sa tankim, glatkim konturama takođe služi za stvaranje efekta lakoće i prozračnosti.

M.L.

elledecoration.ru

Povezane teme