Zaboravite na dosadan i klasičan nameštaj: Roche Bobois donosi najživopisnije šarene pruge u vaš dom!

Više slika

Više slika

Specijalno za Međunarodni sajam nameštaja u Milanu, čuveni francuski brend Roche Bobois udružio je snage sa portugalskom umetnicom Džoanom Vaskonselos.

Umetnica Džoana Vaskonselos dizajnirala je ceo štand Roche Bobois na Međunarodnom sajmu nameštaja u Milanu kako bi prikazala svoju najnoviju kolekciju za unutrašnju i spoljašnju upotrebu za brend, nazvanu Bombom. Sa Bombomom, umetnica i vajarka je zamislila ukusnu kolekciju sofa "tečnih" i organskih oblika, koje se mogu komponovati i dovršiti po želji.

Hromatski izbori odražavaju njen optimizam i kreativnost: odlučne, sveže, oštre ili duboke boje povezane crnom koja ih s jedne strane ujedinjuje, a sa druge pojačava kontrast. Nasloni, svi pokretni i nezavisni, slobodno podvlače svaku sofu, omogućavajući svima da kreiraju sopstveni komfor.

Bombom kolekcija nameštaja sa šarenim prugama portugalske umetnice Džoane Vaskonselosphoto: roche - bobois

Portugalska umetnica koja živi i radi u Lisabonu je od sredine '90-ih ona redovno izlagala svoje radove na međunarodnoj sceni. Zanimljivo je pomenuti da ona svojim radom dovodi u pitanje status žena, potrošačkog društva i kolektivnog identiteta, te da u svom radu akcenat redovno stavlja na zanatske tradicije. Kada je u pitanju saradnja sa francuskim brendom, umetnica se još jednom prihvatila izazova dizajniranja komada koji će, kako sama kaže, "komunicirati sa širom publikom".

Ujedno, ovi komadi nameštaja su savršena šansa za širenje njene slobodne i nesputane vizije unutrašnjih i spoljašnjih prostora. Drugim rečima, svaki komad kolekcije Bombom izražava njenu umetničku viziju na koju se dalje primenjuje udobnost i dekoracija: smeli, prijatni i ponekad ukusno iznenađujući oblici. Džoana je svaki komad nameštaja iz kolekcije tapacirala na osnovu palete boja inspirisanom pastelnim tonovima starih kuća u Lisabonu - na taj način su u kolekciju utkani prigušeni tonovi zalaska sunca.

Bombom kolekcija je kreativan, optimističan set sofa, koktel stolova, tepiha i keramike za unutrašnju i spoljašnju upotrebu. Ovi šareni moduli, koji se mogu mešati i upariti u privlačnim konfiguracijama, imaju okrugle i tečne oblike, podesivi su i omogućavaju korisnicima da dizajniraju sopstvenu udobnost, bilo da sede ili leže na njima.

Šareno, originalno i neverovatno udobno - baš kao što i očekujemo od modernog nameštaja, zar ne?

Živopisnu kolekciju nameštaja Bombom za francusku kuću Roche Bobois kreirala je Džoana Vaskonselosphoto: roche - bobois

Povezane teme

05.07.2024 Nameštaj

Prelepe barske stolice

Prelepe barske stolice mogu transformisati izgled svake kuhinje ili bara. Njihov elegantan dizajn i pažljivo odabrani materijali pružaju udobnost i stil.

02.07.2024 Nameštaj

Kako negovati kožni nameštaj?

Kupili ste predivnu kožnu garnituru i sada se pitate kako je treba održavati da bi zadržala svoj sjaj i u godinama koje dolaze? Ne brinite, imamo par saveta za vas!

29.06.2024 Nameštaj

Mreža za ležanje kao deo enterijera

Postavljanjem mreže za ležanje unutar doma stvara se udoban kutak koji poziva na odmor i relaksaciju, a istovremeno i unosi element zabave i avanture u svakodnevni život.

26.06.2024 Nameštaj

Savršene fotelje koje će naglasiti stil u vašem dnevnom boravku

Fotelje mogu biti fokusni element prostora, ili se koristiti kao funkcionalni dodatak za opuštanje i čitanje. One takođe pružaju fleksibilnost u rasporedu nameštaja, omogućavajući...

23.06.2024 Nameštaj

Elegantne tapacirane stolice

Švedsko - francuski dizajnerski dvojac Farg & Blanche predstavlja dva elegantna dizajna, tapacirane stolice za švedski brend nameštaja Garsnas.

20.06.2024 Nameštaj

Savremeni nameštaj od plastike

Od mnogih materijala koji se u današnje vreme koriste za izradu nameštaja, jedan od možda najneobičnijih je plastika, odnosno pleksiglas.

17.06.2024 Nameštaj

Kreveti na sprat

Nameštaj u dečijim sobama mora biti praktičan i siguran, ali treba ostaviti i dovoljno praznog prostora za dečije aktivnosti i igru. Ako imate dvoje ili više mališana, racionalno r...

14.06.2024 Nameštaj

Stolica sa dve funkcije

Usit, ili stolica-merdevine je elegantan komad nameštaja sa dve funkcije: izuzetno udobna stolica, i neverovatno bezbedne merdevine.

11.06.2024 Nameštaj

Police – dragoceni komadi nameštaja u uskim i malim prostorijama

Među svim elementima nameštaja, police se izdvajaju kao dragoceni komadi koji mogu transformisati prostor na nekoliko načina. Njihova multifunkcionalnost omogućava maksimalno iskor...

08.06.2024 Nameštaj

Najbolja rešenja za nameštaj koji štedi prostor

Prihvatanjem principa efikasnosti, fleksibilnosti i kreativnosti, danas možemo transformisati čak i najmanje prostore u elegantne i funkcionalne oaze koje poboljšavaju naš kvalitet...

05.06.2024 Nameštaj

Zašto komplikovano, kad može minimalistički jednostavno

Minimalistički stil ne samo da unosi osvetljenost i svežinu u vaš dom, već takođe doprinosi opuštajućoj i pozitivnoj atmosferi koja vam omogućava da se opustite i “napunite baterij...